INSIDER

Szerző Ripost

1 hónapja

„Sokkot kapott és nem mozdult” – az életéért küzdött a házomlásban megsérült táncosnő

Hatalmas zajjal leomlott Budapesten a VI. kerületi Jókai utca egyik házának tetőhomlokzata hétfő délelőtt. Többeket is mentők szállítottak kórházba.

Szerző Ripost

Szörnyű robajjal, ijesztő porfelhő közepette szakadt le a VI. kerületi Jókai utca egyik házának tetőhomlokzata hétfő délelőtt. A balesetben megsérült az Operettszínház egyik elismert táncművésze is.

„Nikolettel kéz a kézben sétáltunk a munkahelyünkre. Amikor meghallottuk a robajt, próbáltam Nikit menteni, ám ő sokkot kapott és nem mozdult, ekkor zúdult rá az emeleti törmelék” – mondta a Borsnak Babácsi Benjámin, aki azonnal leszedte a tető darabjait a barátnőjéről, miközben értesítette a mentőket. Nikit rögtön kórházba szállították, a Bors lapzártájának időpontjában már ötödik órája műtötték az életéért küzdő orvosok. 

Benjámin a csodával határos módon apróbb karcolásokkal megúszta a történteket.

Fotó: operett.hu

 A baleset után alig két perc alatt a helyszínre értek a tűzoltók, a mentők és a rendőrök is.

„Tizenöt perccel az omlás előtt értem haza. Olyan volt, mint egy földrengés” – mesélte remegő hangon a Borsnak a ház 4. emeletén lakó Réka, aki elmondta, hogy az épület tetejére új lakásokat építenek és ezeknek az ingatlanoknak a fala szakadt le az ötödik emelet magasságából.

Fotó: Sandor Bankuti

„A lakást nem hagyhattuk el, és bejönni sem lehetett. Leszakadt a homlokzat az utcára. A tűzoltók és a rendőrök sorban keresik fel a lakásokat, ahol nincs otthon senki, vagy nem tudják kinyitni az ajtót, hogy nem szakadt-e rá az emberekre valami. A májusi tűz után, amit két óra alatt eloltottak rengeteg vízzel, három-négy nappal már folytatták a munkát. A víztől a 4. emeleti lakások mind szétáztak, leszakadtak a plafonok, az ablakaink szétrohadtak.”

Fotó: Sandor Bankuti

„Az autómat lezúzta az omlás” – idézte fel a történteket a Borsnak a láthatóan feldúlt állapotban lévő Evelin, aki a leomlott ház szomszédságában dolgozik fodrászként. 

„Miután leparkoltam, utána húsz perccel egy hatalmas csattanásra rohantam ki. Akkora volt a robaj, hogy még a föld is beleremegett, olyan volt, mint egy katasztrófafilmben. Még a sarokig el tudtam szaladni, de onnan tovább már nem, mert a majdnem embermagasságú por miatt már semmit nem lehetett látni” – emlékezett vissza a szörnyű élményre Evelin, aki kifejtette, hogy gépjárműve költségei miatt is aggódik. „Hogy az autómat ki fogja kifizetni, azt nem tudom” – mondta Evelin.

Fotó: Sandor Bankuti

A munkálatok még hétfő délután is nagy erőkkel folytak, a romok hegyekben álltak, az autókat pedig még vastag por fedte, a háztömbből kilakoltatott emberek pedig megtömött táskáikkal hagyták el az épületet. Úgy tudni, éppen csak annyi időre mehettek be a lakásaikba, hogy a legfontosabb holmijukat kihozzák. Egy ott lakó szomorú tekintettel meredt otthonára:

Pont a közértbe mentem volna reggel, de még telefonáltam. Aztán meghallottam a robajt... Azt hittem, hogy földrengés

 – mesélte remegő hangon. Ezután a lakók kirohantak a lakásokból:

„Egy párral álltam a liftben, ki akartam menni, de nem engedték, csak most jutottunk ki” – mesélte késő délután. Őt is csak a legfontosabb holmikért engedték vissza, és éppen szállást keresett magának estére. Egyelőre nem tudja, mikor térhet vissza a lakásába, ahogyan azt sem, milyen állapotban van az épület, azt a Bors lapzártájakor is statikusok vizsgálták. Hozzátette, hogy a tetőn dolgozó munkások is csak az isteni szerencsének köszönhetik életüket, ők ugyanis pont a tetőn dolgoztak, de az omlás pillanatában éppen a másik oldalon folytatták a munkát.

„Ahogyan a tető szakadt, úgy az erkélyek is leomlottak, sodorta magával a vaskorlátokat is. Csoda, hogy mindenki túlélte” – ingatta a fejét. Egy, a környéken dolgozó szemtanú csak a porfelhőre emlékszik:

„Kirohantunk, és borzalmas nagy porfelhőt láttunk. Azt sem tudtuk, mi történt. Egy fiatal nő éppen a porfelhő mellett állt, mint kiderült, centikkel kerülte el, hogy az egész rázuhanjon. Sokkos állapotban is volt, kontrollálhatatlanul zokogott, amennyire tudjuk, őt is elvitte a mentő” – mesélte. 

A rendőrség ismeretlen tettes ellen, gondatlanságból elkövetett veszélyeztetés miatt nyomoz, az esetet szakértők bevonásával vizsgálják.

Szerző Ripost

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elhúzott mellettük egy lakókocsi az M0-son, amikor a kerekeire néztek, majdnem elájultak - videó

origo.hu

Szívszorító sorokkal búcsúzik Anne Heche-től a 20 éves fia

metropol.hu

Durva balesetek történtek, több hazai autópálya is elesett

hirtv.hu

Durrdefekt után horrorisztikus kamionbaleset

ripost.hu

A cukkinit nem lehet megunni! Édesen és sósan is finom

mandiner.hu

Orosz elemző: Kijev augusztus 24-ig újabb „ajándékot” kaphat Moszkvától

borsonline.hu

2 éves kisfiával a karjában vetette a mélybe magát egy édesanya

astronet.hu

Napi horoszkóp 2022. augusztus 13.: a Halak hálás a sorsnak, a Bika pontot tesz egy ügy végére

ripost.hu

Októberig ontja virágját a muskátli, ha így gondozod nyár végén

ripost.hu

Durva, de ennyivel melegebb most a Földközi-tenger

life.hu

Scitec Muscle Beach: Egy fesztivál, amit körbeleng a kitartás és az erő (x)

ripost.hu

Széttárt combok, teljesen meztelenül jógázik a kertben a ringó mellű kebelcsoda

További cikkek

INSIDER

Rezsicsökkentés: újra divatba jött nagyanyáink sparheltje

INSIDER

Aprólékosan megtervezték az idei tűzijátékot, kiderültek a részletek

INSIDER

Támogatás: kiderült, kik kaphatnak kedvezményes áron 4220 kWh áramot

INSIDER

Roham indult a hűtő-fűtő klímáért

INSIDER

Elhunyt a Komáromi Jókai Színház 29 éves tagja: „Nyugodjon békében!”

INSIDER

Ellepték a rendőrök a bonyhádi erdőt: egy 10 és 12 éves kislányt kerestek

INSIDER

Fordulat az eltűnt inárcsi anya ügyében: még életben lehet a szakértő szerint

INSIDER

„Mit bámulsz, te hülye k**va?” - Tízéves kislányra támadt egy őrjöngő Pécsett