1 éve

A sírig gyűlöli: megtörten nyilatkozott Rózsika, akinek lányait vonat alá vezette az anyósa

Egy éve nem tudja elengedni két kislánya emlékét az a gyászoló édesanya, akinek gyermekeivel az anyósa a piros jelzés ellenére a vonat elé hajtott.

„Azóta nincs se éjjelem, se nappalom, siratom a gyönyörű gyerekeimet„ – mondta a gyászoló anyuka, Rózsika. „A lányaim olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a rendőrök nem engedték megnézni egyiküket sem. Csak a kabátjuk színét kérdezgették tőlem, az alapján azonosítottuk őket. Ahogy szaladnak a hónapok, a gyerekeim hiánya egyre fájóbb, de erről a családban nem beszélgetek senkivel.”

Kecskemét, 2020. február 16.
Vonattal ütközött személygépkocsi kettészakadt maradványai egy kecskeméti vasúti átkelõhelynél 2020. február 16-án. Az autó két utasa a helyszínen életét vesztette.
MTI/Donka Ferenc

Mint arról a Ripost is beszámolt, tavaly februárban, Kecskemétnél már 40 másodperce pirosan villogott a fénysorompó, amikor a nagymama az autójával a vasúti sínekre, az érkező vonat elé hajtott. A kocsi kettészakadt, a hátul ülő gyerekek kizuhantak az autóból, rögtön meghaltak, a nagymama túlélte. Most, hogy a nyomozás lezárult, halálos közúti baleset gondatlan okozása miatt áll a Kecskeméti Járásbíróság elé. Rózsika a tragédia óta nem beszélt az anyósával.

„Nagyon rossz ez nekem. Amíg élek, haragudni fogok rá, amiért figyelmetlen volt. Ha börtönbe is küldik, a gyerekeimet akkor sem adhatja vissza senki„ – kesergett Rózsika. „Azóta, hogy Szandival együtt meghalt, számomra minden nap egyformán szürke. Nincsenek ünnepek, nincsenek névnapok, nincsenek születésnapok. Csak a gyász van.”

A gyászoló anyuka tudja, hogy szakemberhez kell fordulnia, mert egy idegennek olyasmit is elmondana, amit a családtagoknak nem. Szeretné is kibeszélni magából a fájdalmat. Mindeközben a nagymama is szenved, minden nap gyötrődik – írja a Blikk.

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!