7 éve

50 kurd megölésében vétkes a Röszkén elgáncsolt futballedző

Döbbenetes közleményt tett közzé a kurd Demokrata Unió Párt. Állítják, hogy a Röszkén elgáncsolt fociedzõ, akit nemrég díszvendégként üdvözölt a Real Madrid és Ronaldo is személyesen, egy tömeggyilkosság részese.

A szíriai kurd Demokrata Unió Párt  közleménye szerint az al-Kaida szíriai szárnyának tagja volt Osama al Abd al Mohsen, a férfi, akit Röszkénél megpróbált elgáncsolni az N1TV operatőre.  Az egy csapásra híressé vált Mohszen és fia azóta Spanyolországba ért, és többek között a Real Madrid is fogadta őket – a kisfiú Cristiano Ronaldot kísérhette be egy mérkőzésre.

Foci és terror 

Az iraki kurd hírportál, a Rudaw (a cikk itt olvasható),most arról ír, hogy a szíriai kurd Demokrata Unió Párt közlése szerint Oszama al Abd al Mohszen az al-Nuszra Front oldalán harcolt a szíriai polgárháborúban.

Ez a szervezet az al-Kaida szíriai szárnya, többek között az ENSZ, az USA, Franciaország, Oroszország, Szaúd-Arábia és Irán is terrorszervezetként tartja számon. A portál arról is írt, hogy a férfi 2004-ben részt vett egy kurd lázadás leverésében Qamishlo városában, amikor egy futball-mérkőzés után 50 kurdot öltek meg a szír fegyveres erők.

A cikk megjelenése után Mohszen azonnal törölte alábbi árulkodó, a figyelmet rá felhívó Facebook képét.

 

 

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!