FÜLES

Szerző

3 hónapja

Megszólalt a sztárok kutyatrénere: ezt mondta Tóth Andiról és Bailey-ről

Nyakas Gábor rengeteg magyar híresség kutyájának a kiképzésében vett részt. Többek között Tóth Andiéban is, aki már az őrző-védő tanfolyamot kezdte el kedvencével.

Tagadhatatlan, hogy Tóth Andi egyik legnagyobb támasza és hű társa az életben nem más, mint négylábú kedvence, Bailey. A visszavonult énekesnő régi vágya volt, hogy gazdi lehessen, ráadásul azt is tudta, hogy egy rottweilert szeretne felnevelni. Ám még mielőtt bármibe fejest ugrott volna, felelősségteljes gazdiként felkereste az ország egyik legnépszerűbb kutyatrénerét tanácsokért, aki már több híresség kedvencét is okította.

Fotó: Bors/Facebook
Tóth Andi őrző-védő tanfolyamra jár a kutyájával, Bailey-vel

Tóth Andi és kutyusa, Bailey is hozzám járnak. Ő már akkor megkeresett, mikor még a kutya nála sem volt, tehát rendkívül felelősségteljesen állt a témához. Kikérte a tanácsomat és halál pontosan el tudta mondani, hogy milyen társat szeretne maga mellé. A legfontosabb kritériuma az volt, hogy a rottweiler rendesen szocializált legyen, emberekkel és más ebekkel egyaránt, hogy bárhová tudja magával vinni

– kezdte lapunknak Nyakas Gábor, aki mint minden ügyfelének, úgy Andinak is megtanította, hogyan reagáljon Bailey-vel, ha valaki megtámadja őket. Például egy másik kutya...

"Andinak is megtanítottam, hogy ha egy másik kutya megtámadja őket, hogyan védjék meg magukat. Azt azért le kell szögeznem, hogy egy rottweiler mindig védeni fogja a gazdáját, itt az volt a lényeg, hogy mindezt Andi kézben tudja tartani. Emellett az is fontos, hogy a kutya egyfajta játékként tanulja meg mindezt, hiszen akkor irányítható marad. Máskülönben könnyen elborulhat az agya, és agresszióból cselekedne. Szerencsére ez a probléma Andiéknál nem áll fent, ők gyönyörűen működnek együtt. Nemrég el is kezdtük az őrző-védő kiképzést is" – fogalmazott a népszerű kutyatréner. 

30 éve a pályán

Nyakas Gábor kutyaviselkedés-szakértő, kutyatréner és kutyakiképző több mint 30 éve foglalkozik az ebek oktatásával. Már egészen kisgyermekként eldöntötte, hogy a jövőben ebben a szakmában szeretne elhelyezkedni, s bár sokan gúnyolták emiatt, végül rácáfolt a rosszakaróira. Most ő Magyarország egyik legnépszerűbb kiképzője, akihez folyamatosan viszik a négylábúakat tanulni, sőt egyedülálló képzéseket is kifejlesztett, hogy minél könnyebbé tudja tenni a gazdik és kedvenceik fejlődését. 

A kutyakiképzés egy hivatás, de mindenekelőtt egy szakma is. Erről nekem államilag elismert, szakirányos végzettségem van. Egy a magyar államtól, egy pedig a hollandtól

– mondta a Ripost-nak Gábor, aki több, mint 30 éve foglalkozik az ebekkel és gazdáikkal. A három évtized alatt rengeteget tanult a szakmáról, azóta pedig saját technikáit is forradalmasította. 

"Fontos volt számomra, hogy a gazdik olyan tanfolyamokon vehessenek részt, melyek a konkrét igényeiket fedik le. Nálam vannak kétalkalmas kiképzések, például arra, hogy a kutya megtanuljon pórázon sétálni, vagy megtanulja a helyes viselkedést más négylábúakkal szemben. Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy minden kutya-gazdi páros más, tehát ami az egyiknek működik, az lehet, hogy a másiknak nem fog. Ezért mindig az egyedi igényeket vesszük figyelembe!" – tette hozzá a tréner, aki egyébként a tanfolyamok után sem engedi el tanulói kezét, ugyanis igyekszik az ebek fejlődését végigkísérni.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Eláll a lélegzet: nem sokat bíznak a képzeletre a szuperszexi atlétanő érzéki fotói

origo.hu

Legkisebb sortjában fotóztatta fenekét Opitz Barbi - kép

borsonline.hu

„Ha fizetsz, nagyon szeretnek, ha nem, azt éreztetik veled” – Görbe Nóra kitálalt a távozásáról

hirtv.hu

Vezércikk: Brüsszel visszaélt a hatalmával, áterőltették a krízisrendeletet

ripost.hu

Az arlói búcsúból tűnt el egy 13 éves kislány, egy bőröndös férfi csalta magával

mandiner.hu

Évtizedesen ocsmány, undorító, aljas „cikket” rittyentett a Telex

origo.hu

Kulcsár Edina és G.w.M második közös gyerekükről beszélt

mindmegette.hu

Napokon belül megváltozik a kenyér és sok pékáru íze

ripost.hu

Megdöbbentő dolgot árult el gyerekkoráról a Kőgazdag fiatalok sztárja: "Én tudom, milyen az, hogy szegénység"

origo.hu

Az állítható magasságú íróasztal 7 legfontosabb előnye (x)

life.hu

Bármilyen meglepő, ezek a tünetek depresszióra utalhatnak(x)

ripost.hu

Tóth Vera nem is lehetne boldogabb: hírt adott a babáról

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FÜLES

Mi történt vele? Megtaláltuk a Megasztár gyereksztárját, Tóth Lüszit

FÜLES

Gyanakodnak a rajongók: nincs minden rendben Kulcsár Edina és G.w.M között?

FÜLES

"Eldobom az agyam" - Megyeri Csilla reagált a megcsalásról szóló pletykákra

FÜLES

Botrány tört ki a Republic zenekari név használata miatt

FÜLES

Tóth Andit komoly döntésre késztette a brutális támadás, mostantól minden más lesz

FÜLES

Megtaláltuk! Újabb magyar sztár tűnt fel az OnlyFansen

FÜLES

Gólyahír: megszületett a Harry Potter sztárjának gyermeke - fotó

FÜLES

„Legyetek résen!” - Csalók élnek vissza Ördög Nóra nevével