FÜLES

Szerző Ripost

2 hónapja

Megrázó vallomást tett Pataky Attila: így győzte le a rákot

Leírhatatlan a pillanat, amikor az orvos kénytelen közölni a beteggel: súlyos kór támadta meg a szervezetét. Pataky Attila átélte ezt: most részletesen elmondja, mit élt át, hogyan szedte össze magát lelkileg, s végül hogyan sikerült győzedelmeskednie a betegség fölött. Most, novemberben, a férfiegészség hónapjában különösen fontosak a szavai.

Szerző Ripost

A legtöbben csak akkor szánják rá magukat egy-egy szűrővizsgálatra, amikor már komoly tüneteket tapasztalnak magukon. Pedig a bajt megelőzni sokkal könnyebb, mint a kialakult betegséget orvosolni.  

Fotó: Markovics Gábor

Félévenként jár szűrővizsgálatra 

Jól tudja ezt Pataky Attila is, aki évekkel ezelőtt sajnos a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a kivizsgálás akár életet is menthet.  

Azt kell mondjam, eléggé bevállalós életet éltem. Félévenként megyek az orvos barátomhoz, aki Magyarország egyik legjobbja. Benéz, megnéz, átnéz, ha kell, akkor további vizsgálatokra küld, ennek köszönhetően a következő 15 év állítólag garantálva van 

– kezdte a Borsnak az Edda énekese, és hozzátette, tudja, hogy a férfiak túlnyomó többsége nehezen veszi rá magát arra, hogy szűrővizsgálatra menjen. 

"Tudom, hogy a férfi társaim nagyon majréznak, ezért azt üzenem nekik, ha komolyan veszik a szerelmet és a szexuális életet, akkor is érdemes 1-2 évenként elmenni egy urológiai vizsgálatra. A bajok megelőzhetőek, emellett a hosszan tartó örömteli párkapcsolatot is könnyebben garantálja…" – fogalmazott sejtelmesen Attila. 

A zenésznél 6 évvel ezelőtt daganatos elváltozást diagnosztizáltak. Ő akkor úgy döntött, nem vállalja a műtétet, mivel biztos volt benne, hogy a kiváltó ok megszüntetésével az elváltozás is eltűnik. Ez természetesen nem igaz automatikusan mindenkire, rengeteg betegen csakis a műtét segíthet, de Attila esete más. Néhány hónappal később ugyanis az újabb vizsgálat őt igazolta, összezsugorodott, majd eltűnt a daganat.  

 

„Az okot kell megszüntetni” 

Sajnos megesik, hogy a szűrővizsgálatok után rossz hírt kap a páciens. Ám ahogy Attila esete is jól mutatja, nagyon fontos, hogy amennyire csak lehet, pozitívan kell tekinteni a jövőbe. Ez persze nem jelenti azt, hogy nem lesznek mélypontok. 

Megmondom őszintén, amikor beültem a kocsiba, és hála istennek, nem volt velem senki, akkor ki tudtam sírni magam. Ha az embernek ez lebeg a feje fölött, akkor nem is önmagát sajnálja, hanem azokat, akiket itt kell hagynia és esetleg még számítanak rá, de lehet, hogy menni kell. Miután hazaértem, elolvastam dr. Hamer – Orvostudomány a feje tetején című könyvét és rájöttem, mi okozta a bajt, amit részben én indukáltam, majd elindultam a gyógyulás útján. Az okot kell megszüntetni, legyen az párkapcsolat, munkahely, csalódás vagy bármi

 – javasolta Attila, akivel az orvosok közül egyre többen egyetértenek abban, hogy a betegségek nagy része lelki okokra vezethető vissza. Az egészséget a test-lélek-szellem hármasa adja, ezért nem elég csak a pszichével foglalkozni. 

 

Úszik, fekvőtámaszozik 

"Én fatalista vagyok és ezerrel élem az életem, persze ettől függetlenül betartom azokat a láthatatlan, de fontos szabályokat, amik észszerűnek tűnnek. 13 éve nem iszom alkoholt, odafigyelek az étkezésre és sportolok. 56 éves koromig minden egyes nap futottam, mindegy, milyen cudar idő volt. Azóta pedig úszok és mindenféle gyakorlatokat végzek otthon, fekvőtámasz, hátizom, hasizom. Az utóbbi napokban két alkalommal is közel három órát énekeltem a színpadon, de ha holnap menni kellene, azzal sem lenne semmi baj. Megköszönném a jóistennek, amit megélhettem és kész" – mondta nyugodt szívvel Attila.

 

Szerző Ripost

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hatalmas földrengés rázta meg Törökországot, több száz halott lehet - videók

vg.hu

Több évtizedes magyar rekordot múlt felül Beyoncé

borsonline.hu

3 csillagjegy, akiknek örökre megváltozik az élete 2023-ban

vg.hu

Putyin ígéretet tett rá, hogy nem öli meg Zelenszkijt

ripost.hu

Elképesztő fotók! Ezt a gyönyörű nőt szereti Csuti

magyarnemzet.hu

Elrejtett bizonyíték a Fenyő-ügyben: napokon belül eldőlhet Gyárfás barátja, Ihász Sándor sorsa

origo.hu

Épphogy összeköltöztek, máris bővül Tóth Andiék családja

mindmegette.hu

Házi praktikák: így lesz csillogó hófehér a fürdőkádad

ripost.hu

Különleges vendége van Balin Horváth Évának - Fotó

life.hu

Ezért fájdalmas az együttlét: ne törődj bele, hogy nem olyan az ágyban, mint korábban(x)

ripost.hu

Nagy az aggodalom: Szabó Zsófi szerelmétől féltik Miller Dávidot

ripost.hu

Ledobta a melltartóját, nagyot villantott az orosz kebelcsoda

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

FÜLES

"Tele volt csótányokkal" - elképesztő, mivel vádolják Polgárékat

FÜLES

Repülnek a szívecskék: Újra szerelmes Szabó Zsófi?

FÜLES

Peter Srámek foghatja a fejét, összetört Zámbó Jimmy egykori Mercedese

FÜLES

Végre elárulta a magyar énekesnő: Ekkor jöhet az újabb baba

FÜLES

Házasságáról vallott Marsi Anikó

FÜLES

Orvosnál járt: szomorú diagnózist kapott Vajna Tímea - Fotó

FÜLES

Curtis ledobta az atombombát! Elárulta, mikor szakított valójában Kulcsár Edina és Csuti

FÜLES

„Volt megcsalás is” – Több ismert nővel is szóba hozták Kucsera Gábort