Orbán Viktor: Amíg nemzeti kormány van, Magyarország nem lép háborúba!

POLITIK
Létrehozva: 2016.07.03.

Mindenki izlandi! 6 furcsaság a csodaországról

Péniszmúzeum, trollok, antivérfertõzés-app, és gyorséttermi kaja helyett sokkoló ínyencségek.

Csak azért nem írjuk, hogy az izlandi focisták ma este történelmet írhatnak, mert már hetek óta folyamatosan ezt teszik. Az Európa-bajnokság újoncaként, Portugália és a mieink ellen ikszelve, Ausztria után a "nagy Angliát" is legyőzve már a legjobb 8 közé jutottak. Ez már az óriások földje a futballtörpe számára: a házigazda franciák skalpjának megszerzése, és az német-olasz ág továbbjutója elleni elődöntő már a csodák csodája lenne.

Nem túlzás: a fél világ az északi szigetország szimpatikus csapatáért szorít. Vagy nem is a fél világ? Ahogy a legendás Twin Peaks tévésorozatban elhangzott: "mindenki izlandi"!

 

 

 

Az izlandi csapatról, a főállásban fogorvos szövetségi kapitánnyal, a filmrendező kapusról már mindent megtudhattunk. Sőt, még a Gummi Ben becenevű tévériporterről is, aki a góloknál úgy üvölt, mintha nyúznák, miközben Björk-klipet kell néznie. A szurkolók ellenben vikingmódra üvöltöznek.

"Az együttes csatakiáltás és taps azt fejezi ki, hogy mind egy irányba evezünk" - magyarázta a Bildnek a korábbi válogatott Jolly Sverrisson.

A focisták remeklésével maga az ország is az érdeklődés kereszttüzébe került. Íme, a legfurább dolgok, amik kiderültek Izlandról!

 

1. Több vulkán, mint focista

Izlandon több mint 130 vulkán található, ezekből 75 aktív. A leghíresebb az Eyjafjallajökull, amely 2010-ben a fél világra pöfögte a vulkáni hamut. Ehhez képest a profi labdarúgók száma mindössze 100 - ebből 23 tagja az Eb-keretnek.

 

2. Péniszmúzeum

A nemzetközi sajtó rárepült Izlandra, olyan érdekességekről is beszámoltak, mint például a több száz állati (sőt, emberi...) hímtagot bemutató péniszmúzeum:

 

3. Szex előtt: ki a nagyapád?

Az egész ország lakossága nagyjából Debrecen másfélszeresére rúg. Ebből következik, hogy szinte mindenki mindenkinek a rokona. A túl közeli hozzátartozók vérfertőzését elkerülendő, egy applikációval még idejében ellenőrizni tudják, vannak-e közös felmenőik. Ha igen, vészjósló hangot ad a beírt névre - ilyenkor el a kezekkel a kiszemelttől!

A génadatbankban több generációra visszamenőleg vagy 720 ezer izlandi szerepel.

 

4. Ne építs trollok felségterületén!

Az izlandiak mintegy 60 százaléka szerint léteznek a skandináv mitológia lényei: trollok, elfek, törpék, manók, tündérek. Több "szakértő" is foglalkozik azzal, hogy az építkezések zavarják-e a lényeket. Az ugyanis beláthatatlan következményekkel járhat.

5. Sokkoló ínyencfalatok

Kedvelt étel a cápa, a birka és a juh, de nem akárhogyan! Takarékosan, és kihasználva a fortyogó tavakat, a forró talajt. A cápahúst hetekig a földbe ásott fazekakban rothasztják, de megeszik a pirított juhfejet, és a birkagyomorban kifőzött belsőségeket is. Különleges csemege a kosok heréje, savóban pácolva.

 

6. Nézd a 7 éves hamburgert!

Csoda, hogy ahol ilyen ínycsiklandó finomságok a legjobb falatok, ott a gyorséttermek nem élnek meg? A 2009-es államcsőd óta egyetlen nagy lánc sem működik már Izlandon. Akinek esetleg hiányzik a Big Mac, az elrettentő példaként, webkamerán figyelemmel követheti az ott árult utolsó hamburgert. Lassan 7 éves, elgondolkodtató az állapota...

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő, hogyan szállította rakományát egy autó a 3-as úton, ilyet még a Magyar Közútnál se láttak - videó

origo.hu

Elszólta magát a megcsalásról a magyar sztárpár

borsonline.hu

Házasság első látásra: Enci megfenyegette Andrist, mindent kitálal

mandiner.hu

„Jézusom, nem tudok beszélni” – jelentette ki az ATV-n Juhász Péter

ripost.hu

Visszatérnek a mínuszok, de ez még nem minden: mutatjuk, milyen időre készülj hétvégén

hirtv.hu

Ukrajna bukásával Magyarország is veszélybe kerülhet egy amerikai elemzés szerint

origo.hu

Jákob Zoltán elárulta, miért lett sikeres

mindmegette.hu

Innen tudod, ha túl sok kávét iszol: a szervezeted jelez

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

"Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

ripost.hu

3 csillagjegy kapcsolata el van átkozva, ők még idén szakíthatnak!

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-