Létrehozva: 2016.06.17.

Izland tizede kihívja a magyar tábort! Õk a legcukibb szurkolók?

Imádják õket az Európa-bajnokságon. Felsoroljuk az okokat. Mi, magyarok most bizonyíthatjuk, hogy még jobbak vagyunk az izlandiaknál.

Eddig a magyarok F jelű csoportja alakul a legmeglepőbben a labdarúgó Európa-bajnokságon. Szalai Ádámék ugye a jóval esélyesebb Ausztria ellen gyűrték össze a papírformát (2-0), Izland pedig 1-1-es döntetlennel keserítette a favorit portugálokat.

A franciákat és a jelenlévő külföldieket is ámulatba ejtette nem csak az izlandi csapat, de a szurkolók viselkedése is. Egyöntetű vélekedés szerint ők a legcukibbak. Szombaton, Marseille-ben a két csapat meccsén lefőzhetik őket a magyarok!

Összegyűjtöttük, miért imádja mindenki az Eb-újonc izlandiakat. Már "csak" annyi a feladat, hogy a Marseille-be érkező magyar drukkerhad is legalább így elbűvölje a helyieket!

 

1. Fantasztikusan szurkolnak

Sok ezer torokból zúg az "Áfram Ísland" (Hajrá, Izland), ezt a portugálok már egy életre megtanulták. Specialitásuk az ütemes, egyre gyorsuló taps, s hozzá az ellent valósággal megfélemlítő ordítás. Csak a hullámzást nem ismerik: a portugálok elleni meccsen mindig elakadt náluk.

"A szurkolóink hihetetlenek voltak, otthon éreztük magunkat" - dicsérte a "kék falat" Helmir Hallgrímsson szövetségi kapitány.

 

2. Túrázik az ország tizede

Mintegy 27-32 ezer szurkolójuk utazik a franciaországi meccsekre. Ez a teljes izlandi népesség (körülbelül 330 ezer fő) 8-10 százaléka. Ennek megfelelően minden más szurkolótábornál több közöttük a gyerek, a nő és az öregember. Sok teljes nagy család három generációval van jelen.

Írnánk, hogy ezzel megszűntek a dugók Reykjavíkban, rövidebbek a sorok az izlandi boltokban - de a túlzsúfoltság amúgy sem jellemző arrafelé.

3. Filmrendező a kapusuk

Mintegy 300 ezren lakják a szigetet, így nem csoda, hogy mindenkinek sok mindenhez kell értenie. Annak az időnek már vége, amikor a válogatottat hobbifocisták alkották: már nem tetőfedő és matektanár amatőr focisták játszanak, hanem német, angol, svéd, dán klubok profi légiósai.

A kapus, Hannes Halldórsson viszont Izland egyik legismertebb filmrendezője. Számos reklámspot mellett rendezett már zombifilmet, videoklipeket, és ő álmodta a színpadra hazája 2014-es Eurovíziós indulójának az előadását is. Íme:

 

Az Eb-n természetesen 100 százalékosan a focira koncentrál, de nemrég még az edzéseken is kihasznált minden szabad percet, hogy a laptopján vágja a felvételeket.

 

4. Kiborították Cristiano Ronaldót

Finoman fogalmazva megosztó személyiség a portugálok szupersztárja. CéRonaldo a számukra kudarcnak számító 1-1 után arrogánsan viselkedett, megtagadta a mezcserét izlandi ellenfelétől, Aron Gunnarssontól.

 

"Meg sem próbáltak futballozni. hanem csak védekeztek, védekeztek, védekeztek. A lefújás után meg úgy ünnepelték az egy pontot, mintha megnyerték volna az Eb-t"

- dohogott a Real Madrid csillaga, ellendrukkereivel megdobva az Izland-szimpatizánsok számát.

Az aranylabdás életét megkeserítő védők egyike, Kari Arnason így reagált:

"Csak még édesebbé teszi számunkra a sikert, hogy ilyen rossz vesztes. Mondhat, amit akar. Alig volt helyzete, egy az első félidőben, egy pedig a végén, de nem tudta értékesíteni őket.

Fantasztikus futballista, de nem egy barátságos ember. Az ilyen kijelentései miatt lesz mindig egy lépéssel előtte Messi.

Csodás hallani a megjegyzését, mert csak azt mutatja, hogy sikerült befurakodnunk az agyába."

Ez is érdekelhet

origo.hu

Elképesztő dolog derült ki Ukrajnáról, erre nem gondolt senki

origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

ripost.hu

Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

mandiner.hu

Baljós árnyak: Finnország kihúzta a gyufát az oroszoknál

origo.hu

Az operatőrét agyonlövő Alec Baldwin rátámadt egy nőre, aki gyilkosnak nevezte - videó

travelo.hu

Ez a 10 legszebb tóparti üdülőhely Európában

ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

ripost.hu

Elképesztően gondolkozik magáról 3 csillagjegy, ők nem kérnek bocsánatot

ripost.hu

Sztárok bulizás közben - Galéria

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-