SPORT

Húzós estéjük volt Geráéknak, de ez még csak a kezdet!

Storck, Gera és Király: az Európa-bajnokság mellett a jövőről is beszéltek. Jöhet előbb a buli, aztán a többi Eb, vb!
  • Szerző: vav

Rögtönzött sajtótájékoztatót tartott Ferihegyen az újságíróknak a Liszt Ferenc Repülőtérre befutott magyar fociválogatott három képviselője: Bernd Storck szövetségi kapitány, és a csapat két "nagy öregje", Gera Zoltán és Király Gábor.

A német szakember kiemelte: öröm volt látnia, hogy a csapata meccsről meccsre fejlődött.

Nagy jövő áll a csapat előtt. Bízhatunk ezekben a játékosokban, és ebben a válogatottban.

Láthattuk, hogy nemzetközi szinten is versenyképesek vagyunk, és tudjuk, milyen irányba kell továbblépnünk. Remélhetőleg most a klubjaink közül minél több tapasztalatokat tud szerezni az Európa-ligába, vagy esetleg a Bajnokok Ligájába bejutva. Ott fejlődhetnek tovább igazán a játékosaink"

- mondta Storck.

Gera és Király sem válaszolt az esetleges válogatottbeli búcsújukat firtató kérdésekre. Hangsúlyozták, hogy a vártnál jobb szereplés elsősorban a jól sikerült, 7 hetes felkészülés, és a kiváló csapatszellem eredménye.

Gera kezdésként elismerte:

„Elfogyott a benzin a végére. Mondhatjuk, jól sikerült az Európa-bajnokság. Húzós estén vagyunk túl, és sokat is utaztunk. Örülünk, hogy újra itthon vagyunk, bár maradtunk volna még egy kicsit tovább, ha lehetett volna, de sajnos nem így alakult. Ami a pályafutásom során egyedülálló volt, hogy nem volt semmiféle feszültség a csapaton belül. Amikor edzőtáborban vagyunk egy-két hétig, akkor azért előjönnek problémák, apró feszültségek, de most egyáltalán nem volt ilyen. Szerintem ez volt a csapat ereje. Nagyon remélem, hogy ez csak a kezdet, és jönnek a következő vb-k, Eb-k!

Boldogok vagyunk, hogy ilyen fogadtatásban van részünk, és reméljük, hogy ez még csak a kezdet!

- mondta Gera, akinek "az első percétől az utolsóig, az edzéseken, a meccseken, az utazások során fantasztikus élmény volt" az Eb-részvétel.

Király is a játékosok, stábtagok kiváló hozzáállását emelte ki:

„Ami a legnagyobb dolog volt, az a tolerancia, amit a csapat bemutatott: mindent a siker érdekében, és félretettünk minden apró negatívumot, csakis a sikert és a csapatot láttuk magunk előtt. Egyetlen rossz szó nem volt, jól akartunk szerepelni, és ez jött ki belőle.”

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?