Létrehozva: 2016.06.13.

Huligánok miatt alkoholtilalom az Eb-n

A stadionok környékén és szurkolói zónában nem lehet majd inni. A bárok teraszára sem lehet kirakni semmit, ami mozdítható. Lens városa annyira megijedt az angolok ultráktól, hogy az egész városban betiltották az alkoholfogyasztás.

Megelégelte a sorozatos rendbontásokat Bernard Cazeneuve, francia belügyminiszter. A szurkolói balhék miatt a francia belügyminiszter arra kéri a rendező városokat, hogy ne áruljanak alkoholt a stadion környékén és a szurkolói zónákban.

Mint ismert Marseille-ben már három napja tartanak az összecsapások az angol és az orosz szurkolók között, egy angolt életveszélyes állapotban vittek kórházba. Az Anglia-Oroszország mérkőzésen az orosz fanatikusok áttörtek a szomszédos szektorokba, és megtámadták az angol drukkereket. Az eset miatt az UEFA pontlevonással, sőt kizárással fenyegette meg a csapatokat.

Nem csak Marseille-ben estek egymásnak a szurkolók, az észak-írek és a lengyelek is megtalálták egymást Nizzában, sőt a német és az ukrán huligánok is összecsaptak.

A BBC arról ír, hogy nem csak az alkohol árusítását tilthatják be a vendéglátóhelyeken és a boltokban. A belügyminiszter azt kéri, hogy a teraszokra ne kerüljön ki semmi mozdítható és sérülésokozásra alkalmas tárgy sem. Ez azért fontos, hogy minél kevesebb tárggyal tudják megdobálni egymást a feldühödött szurkolók.

Lens városa már korábban megijedt az angol ultráktól, így minden a városban rendezett meccs napjára alkoholtilalmat vezettek be.  Itt tartják a Wales-Anglia találkozót, amely a továbbjutás szempontjából kiemelt fontosságú.  Aki trükközni próbál, akár az országból is kitoloncolhatják. Ha a magyar csapat harmadik helyen jut tovább, akkor elképzelhető, hogy Magyarország Lensban fog játszani.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Krumpliszsákként dőlt el a brutálisan fejberúgott focista - videó

origo.hu

Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

mindmegette.hu

Íme Jamie Oliver angol húsvéti zsömléje - ezt ki kell próbálnod idén!

mindmegette.hu

Nem tudod, mi legyen az ebéd a tavaszi szünetben? Remek menüötleteket ajánlunk a gyerekeknek

magyarnemzet.hu

Rengetegen megnézték Varga Judit megrendítő interjúját

origo.hu

Megható sorokkal üzent a barátjának Tóth Gabi

travelo.hu

Egy magyar pilóta 12 ezer méter magasból lőtt csodás éjszakai felvételeket a Balatonról

ripost.hu

Az eget kémlelte a nyugdíjas a Pilisben, aztán leesett az álla

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Kőgazdag Szandi: Papaszita ne pazarolja rám az idejét

ripost.hu

„48 órával azután váltam el a férjemtől, hogy hozzámentem – megalázó volt, amit tett”

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-