SPORT

Ezért lepték el lepkék az Eb-döntőt

Bibliai csapást is emlegetnek, na meg az izlandi szurkolók távozását... Pedig pofonegyszerû a magyarázat!
  • Szerző: vav

A pályán a hosszabbításig nem sok minden történt, de azért emlékezetes marad a portugál-francia Eb-döntő. Ha másról nem, hát Cristiano Ronaldo könnyes búcsújáról, a pályára rohanó francia szurkolóról - no meg a mindent és mindenkit ellepő molylepkékről.

A közeli tévés felvételeken többször is látszott, mennyire zavarja a játékosokat, edzőket, játékvezetőket és operatőröket a lepkeinvázió.

A portugál megasztár arcára is rászállt egy szemtelen rovar a sérülésekor. Ebből rögtön mémek is születtek, a legjobb talán ez, naná, hogy Messivel (még ha az ő beceneve Bolha is):

A Stade de France betolakodóiról viccesen elterjedt: azért lepték el a gyepet, mert hazatért az izlandi drukkerhad. A "vikingek" emlékezetes módon szurkoltak: az ütemes csatakiáltásaikat egyre gyorsuló tapssal kísérték, mintha csak a repülő rovarokat csapkodták volna.

A magyarázat persze ennél sokkal prózaibb: biztonsági okokból előző éjjel végig égtek a reflektorok a pályán. A kivilágított aréna odavonzotta a fényre gyülekező lepkék ezreit. A bemelegítés előtt a locsolóberendezés egy kicsit javított is a helyzeten - képzelhetjük, addig hány szemtelen lepke lehetett a pályán...

 

És ezeket olvastad már?