SPORT

Esterházy kitálal: tényleg kell nekünk Szalai?

Kap hideget-meleget a magyar focista. Tényleg nincs senki, aki megvédené a válogatott gólképtelen csatárát?
  • Szerző: szz

Hónapok óta kapja a kritikákat Szalai Ádám. Az Európa-bajnokságra készülő fociválogatott németországi meccse után sem kímélik a drukkerek, s a szakértők sem. Nem csoda: a csatár másfél éve nem talált be tétmeccsen, mégis kirobbanthatatlan a magyar kezdőcsapatból.

Már maga a csatár arról beszél, nem érdemli meg a szitokáradatot, s megviseli a drukkerek viselkedése. Szerencsére nem pártolt el mindenki a támadó mellől, az 1986-os világbajnokságon szerepelt magyar csapat támadója, Esterházy Márton például megvédi a Hannover csatárát.

Miért kell bántani a magyar válogatottban szereplő játékost? Higgyék el, egyáltalán nincs könnyű dolga

- fakadt ki Esterházy Márton, aki a %%nak arról is mesélt, hogy miért szenved Szalai.

A nagy előd szerint a játékos nagyon egyedül van elöl.

Annak idején mi sem örültünk, ha kevés csatárral játszottunk. Most pedig mi történik? Szalai Ádámnak egyedül kell harcolnia elöl a védőkkel. Arról nem is beszélve, hogy ráadásul pontrúgásoknál vissza kell mennie védekezni

- mondta a legenda, aki tudja, mi segíthetne a játékoson.

"Hátulról, a középpályásoktól kellene jóval több segítséget kapnia. Ha gyorsan felérnének mellé, akkor gyorsan megjátszhatná a labdákat, kevesebbet kellene birkóznia a védőkkel. Ez a srác annak idején a Bajnokok Ligájába lőtte a Schalkét, biztosan nem felejtett el focizni."

Esterházy szerint Szalainak az edzésekre kellene koncentrálnia, ha azokon összejönne neki 8-10 gól, akkor a meccseken is megtáltosodna.

Addig is szavazz arról, szerinted is Szalainak, vagy esetleg másnak kellene-e szerepelnie centerposzton az Eb-n!

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?