FITTFAZÉK

Szerző Sors Edina

1 hónapja

Nyár végi finomság: így készül a cukkinis palacsinta

Isteni és gyorsan készül ez a különleges palacsinta. Kihagyhatatlan!

Szerző Sors Edina

Ez a palacsinta pont olyan egyszerű, mintha az édes változatait készítenéd. Reggelire, sőt ebédre egy finom leves után is szuper választás. Mutatjuk a receptet:

Cukkinis palacsinta

Snack,Or,Summer,Lunch.,Zucchini,Pancakes,With,Herbs,Served,With
Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 2 db cukkini
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
  • 1 tk sütőpor
  • 150 g liszt
  • 2 ek olívaolaj

sütéshez:

  • olaj

tálaláshoz:

  • fokhagymás vagy újhagymás tejföl

Így készítsd el:

  1. Reszeld le a cukkinit egy nagy lyukú reszelőn, keverj hozzá egy csipet sót, majd hagyd állni 10 percen keresztül.
  2. Nyomkodd ki a cukkini levét a szokásos módon, majd egy tálba keverd össze tojással, borssal, add hozzá a sütőporos lisztet és a tejet. Majd jöhet bele egy kevés olívaolaj.
  3. Hagyd állni a tésztát 10 percig. Olajozz ki egy serpenyőt, és a megszokott módon süsd ki a palacsintákat. 
  4. Fokhagymás, vagy újhagymás tejföllel tálalhatod.
  5. Édességként esetleg mézzel vagy lekvárral is megkóstolhatod.

Jó étvágyat!

Te tudtad?

A cukkini szuper egészséges. Erős lúgosítő hatása van. Érdemes beépíteni a rendszeres fogyasztását, hiszen nagyon jó hatással van a szervezet sav-bázis egyensúlyára. Segít megakadályozni, a túlsavasodást. Az immunrendszert erősíti, a látásra is jó hatással van. Kiválóan hidratál, hiszen nagy a víztartalma. Tele van vitaminnal, ásványianyagokkal. Tartalmaz foszfort, magnéziumot, cinket, káliumot, kalciumot is, A-,B1-B2-B6 vitaminokat is. Magas réztartalmú, rendkívül jó hatással bír az emésztésre.

 

 

Szerző Sors Edina

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!