Menczer Tamás: Az emberek azt várják a vezetőiktől, hogy védjék meg őket!

POLITIK
FAZÉK

Szerző Ripost

Létrehozva: 2023.12.06.

Soha többé nem lesz csomós a rántás, ha így készíted

Csomómentes rántással minden étel kívánatosabb és finomabb! Így lesz a leves, a szósz és a főzelék is garantáltan tökéletes. Mutatjuk a tippeket.

Szerző Ripost

A rántás magyaros főzelékek , jó néhány leves és szósz alapja. Fogadd meg ezt a néhány tanácsot, és nem kozmál oda többet a rántás, de még csomós sem lesz!

Válassz megfelelő edényt!

Használj vastag aljú lábost, teflonos serpenyőt, így kisebb a veszély, hogy a kevergetés mellett odakozmál a rántás. Ha gáztűzhelyen főzöl, akkor pedig ne felejtsd el a lángelosztót használni. Így egyenletesen kapja majd a hőt az edényed alja.

Pár trükköt betartva csomómentes lesz a rántásod

Tippek,hogy csomómentes legyen a rántás

  • A lisztet hideg zsiradékba keverd el, ezután tedd fel a tűzre
  • Felengedés előtt tegyél bele sót
  • Húzd le a rántást a tűzről, öntsd fel egy pohár vízzel, hagyd állni 5 percig, majd habverővel keverd szét

Te tudtad?

A rétesliszt kevésbé hajlamos a csomósodásra. Csak annyit szórj a zsiradékba, hogy könnyű legyen keverni. Inkább legyen híg, mint túlságosan sűrű! Az ételtől függ, hogy mennyire fontos megpirítani a rántást. Fehér mártáshoz nyilván kevésbé , főzelékhez érdemes addig kevergetned, míg zsemleszínű nem lesz. Vastag aljú edénynél, amikor félre húzod még tovább pirul a liszt, mert tartja a hőt! 

forrás: videkize.hu

 

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek