tóth gabi
Csomómentes rántással minden étel kívánatosabb és finomabb! Így lesz a leves, a szósz és a főzelék is garantáltan tökéletes. Mutatjuk a tippeket.
A rántás magyaros főzelékek , jó néhány leves és szósz alapja. Fogadd meg ezt a néhány tanácsot, és nem kozmál oda többet a rántás, de még csomós sem lesz!
Használj vastag aljú lábost, teflonos serpenyőt, így kisebb a veszély, hogy a kevergetés mellett odakozmál a rántás. Ha gáztűzhelyen főzöl, akkor pedig ne felejtsd el a lángelosztót használni. Így egyenletesen kapja majd a hőt az edényed alja.
A rétesliszt kevésbé hajlamos a csomósodásra. Csak annyit szórj a zsiradékba, hogy könnyű legyen keverni. Inkább legyen híg, mint túlságosan sűrű! Az ételtől függ, hogy mennyire fontos megpirítani a rántást. Fehér mártáshoz nyilván kevésbé , főzelékhez érdemes addig kevergetned, míg zsemleszínű nem lesz. Vastag aljú edénynél, amikor félre húzod még tovább pirul a liszt, mert tartja a hőt!
forrás: videkize.hu