Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

POLITIK
Létrehozva: 2022.12.05.

Ettől a trükktől lesz tökéletes a kocsonya

Most már igazán itt az ideje az elkészítésének! A tökéletes kocsonya tiszta, rezgős, telis-tele van húsos finomságokkal, és természetesen isteni az íze. Mutatjuk, mitől lesz olyan, amilyennek lennie kell!

Nincs mese, itt a tél, el kell készíteni ezt a húsos finomságot. Van, aki zöldséggel, mások füstölt hússal szeretik, de abban mindenki egyetért, hogy a tökéletes kocsonya nem maradhat el a téli finomságok közül, sokan az ünnepi menübe is felveszik. Ha ismered a tökéletes kocsonya három titkát, akkor lehetetlen elrontani ezt a hagyományos ételt; mutatjuk, mi adja a szívét-lelkét!

A tökéletes kocsonya titka a sok-sok bőrös hozzávaló.
A tökéletes kocsonya titka a hosszú főzési idő. Fotó: New Africa / Shutterstock

1. Sok-sok bőrös-csontos hozzávaló

Minél többféle, annál jobb: csülök, köröm, malac füle és farka, bőrkedarabok minden mennyiségben mehetnek bele, hiszen ezeknek a kollagéntartalma miatt zselésedik a kocsonya, tőlük lesz szép, rezgős. Ha megspórolod ezeket a hozzávalókat, nem fog megdermedni a lé. 

2. Rengeteg idő

Nem nehéz kocsonyát készíteni, de fel kell készülnöd arra, hogy egy egész délelőtt vagy délután elmegy rá. Ugyanis akkor lesz tökéletes, ha legalább 4-5 órán keresztül, lassú tűzön, gyöngyözve főzöd. A hosszú főzési időnek köszönhetően a csontos, bőrös húsokból rengeteg zselésítőanyag fő ki. Emellett ha sokáig főzöd, a kocsonya leve szép tiszta lesz.

3. Fokhagymából nem lehet túl sok

Enélkül semmit nem ér az egész, hiszen a kocsonya meghatározó alapízét a fokhagyma adja. Ne sajnáld belőle, bőségesen adj a főzéshez fokhagymát akár egyben, akár megmosott, félbevágott gerezdekben!

 

Kocsonya recept

Hozzávalók:

  • 4 kg bőrös, csontos hús
  • 1 kg csülök
  • 5 tk só
  • 3 tk szemes bors
  • 2 fej fokhagyma
  • 5 liter víz
Ne spórolj a bőrös-csontos hozzávalókkal! Fotó: Pixabay,com

Elkészítés:

  • Alaposan tisztítsd meg a hozzávalókat, borotváld le szükség szerint a malac bőréről a szőrszálakat, a húsokat mosd meg. 
  • Egy nagy lábasban, lassú tűzön tedd fel hideg vízben a csontos-bőrös húsokat főni; időnként szedd le a habját. Ha már nem képződik több hab, mehetnek bele a fűszerek és a fokhagyma.
  • Gyöngyözve főzd 4-5 órán keresztül. Akkor van készen, ha leválik a hús a csontról.
  • Merd tányérokba, mélyebb edényekbe, és tedd hűvös helyre; várd meg, míg megdermed.

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Soha nem volt még ilyen közel a III. világháború, mint most

origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

life.hu

Három dolog, amit egy elegáns nő semmilyen körülmények között nem visel

mandiner.hu

Újabb országok álltak Magyarország mellé az egyik legélesebb európai vitában

life.hu

Magyar költők leghíresebb múzsái: versek, amelyeket gyönyörű és okos nők ihlettek

magyarnemzet.hu

A Liu fivérek a kínai himnuszról beszéltek, amit egy „árulóval” énekeltek + videó

origo.hu

Megdöbbentő felfedezés: gyógyíthat a rágó?

she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

ripost.hu

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

ripost.hu

Több milliót nyert a lottón egy férfi: ki nem találnád, mit kezdett vele

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Így lesz roppanós a rántott csirke, tojás nélkül is

FAZÉK

Folyton beesik a piskótád teteje? Ez lehet a baj

FAZÉK

Így lehet könnyedén megpucolni a főtt tojást

FAZÉK

Olcsóbban vehetsz zöldséget, ha betartod ezeket a praktikákat

FAZÉK

Ezt a trükköt vesd be, így lesz tökéletes a rántotta!