2 hónapja

Így süsd a hurkát és a kolbászt, hogy ne durranjon ki!

Ez az egyik legfinomabb téli fogás, kár lenne kihagyni! A hurka és kolbász sütése azonban hiába tűnik egyszerűnek, gyakori, hogy menet közben a hurka szétdurran. Ezzel a trükkel azonban ez nem fordulhat elő.

Eljött a disznótoros ételek ideje, és akár háztól szerzed be az alapanyagokat, akár a hentesnél veszed, a hurka és kolbász sütése nem maradhat el. Ez a páros isteni finom, rendkívül laktató, és akár ebédre, akár vacsorára fejedelmi lakoma lehet. Tálalhatod mustárral, házi savanyúsággal, de mindenképpen friss kenyér dukál hozzá. A hurka és kolbász sütése bár elsőre egyszerűnek tűnik, nagyon könnyen előfordulhat még a legjobb recept mellett is, hogy a hurka kidurran. Szerencsére ezt el lehet kerülni, mutatjuk a trükköt!

A hurka és kolbász sütése gyors és egyszerű, de van, hogy baki történik közben.
A hurka és kolbász sütése nem nagy ördöngösség, csak pár dologra kell figyelni. Fotó: Peter Gyorfi-Batori / Shutterstock

Elő a fogpiszkálóval!

Megoszlanak a vélemények, meg kell-e szurkálni a hurkát, kolbászt sütés előtt, és sokszor ennek ellenére is szétrepedhet a sütőben. A szurkálós módszer továbbfejlesztett változata szerint fogpiszkálókat kell szurkálni a hurkába, kolbászba még azelőtt, hogy a sütőbe kerülnének; így a gőz a lyukakon távozni tud, de a bél sem reped meg.

Egyszerű és zseniális trükk: a hurka és kolbász sütése így gyerekjáték! Fotó: Vali hagyományos konyhája / Facebook

Lassan kezdd sütni

Persze önmagában a fogpiszkálós módszer sem fog működni, ha a hurka és kolbász sütése során nem tartasz be néhány alapszabályt. Például, hogy minél lassabban indítod a sütést, annál valószínűbb, hogy egyben maradnak a finomságok. Hideg sütőbe tedd, ha tepsiben sütöd, ha pedig a tűzhelyen, serpenyőben, akkor ne a forró zsírba dobd a hurkát, kolbászt, hanem együtt melegedjen fel vele. Tűzhelyen tegyél rá fedőt, és tartsd a főzőlapot alacsony hőfokon. Aranyszabály, hogy akár sütőben, akár tűzhelyen sütöd, egy kevés zsiradékot is vizet mindig tegyél alájuk.

Így készítsd:

  • Mindig megbízható helyről szerezd be a hurkát, kolbászt, hiszen fontos, hogy friss legyen.
  • Áztasd sütés előtt 10-15 perccel hideg vízbe, így rugalmasabb lesz a bőr, és kisebb az esélye, hogy szétpukkan.
  • A lecsepegtetett hurkát és kolbászt tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Szúrd beléjük a fogpiszkálókat, önts alájuk egy deci vizet. 
  • Tedd a hideg sütőbe, majd indítsd el a sütést: 160 Celsius-fokon körülbelül 30-40 perc alatt meg is sül a hurka és a kolbász. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Fradi-Újpest meccs élőképéről hazudott óriásit a Soros-blog

origo.hu

Újabb földrengés Törökországban, több mint 4000 halott

metropol.hu

Szép és szexi: Biankáért lángol Csuti szíve, két hónapja tart a szerelem – Fotók

vg.hu

Már csak kettőt kell aludni: szerdán nagyot zuhannak az üzemanyagárak

ripost.hu

Sokkoló videó került fel a netre a Sztárban Sztár leszek! egykori versenyzőjéről

vg.hu

Bajra baj: újabb földrengés rázta meg Törökországot

ripost.hu

Kitálalt a szomszéd: becsajozott a házi őrizetben Fekete Dávid?

astronet.hu

Ennek a 3 csillagjegynek varázslatosan alakul a február

ripost.hu

„Megint egy értelmetlen halál!” – holtan találták Telkiben a csütörtökön eltűnt fiatalt

ripost.hu

Büszkén mutatta be Tóth Andi, máris bővült a családja - Fotó

ripost.hu

Gyilkos fogyókúra! Holtan találták a milliomos üzletember lányát, miután diétázni kezdett

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Így készül a legfinomabb krumplipüré: nem hiszel el, hogy mi a titka

FAZÉK

Ropogós csörögefánk: ezt a farsangi finomságot ne hagyd ki

FAZÉK

Így készül a kefires fánk: ennél gyorsabb recept nincs

FAZÉK

Eszméletlen fakanál-trükk: ettől lesz szupermagas a piskóta

FAZÉK

Ez lesz a farsang nagy dobása: diétás lett a fánk

FAZÉK

Ettől lesz sokkal finomabb a grízes tészta

FAZÉK

Trükkös túrós süti túró nélkül: isteni finom és sosem mondanád meg, miből van

FAZÉK

Egyszerű házikenyér 45 perc alatt, kevesebb mint féláron