4 hónapja

Így süsd a hurkát és a kolbászt, hogy ne durranjon ki!

Ez az egyik legfinomabb téli fogás, kár lenne kihagyni! A hurka és kolbász sütése azonban hiába tűnik egyszerűnek, gyakori, hogy menet közben a hurka szétdurran. Ezzel a trükkel azonban ez nem fordulhat elő.

Eljött a disznótoros ételek ideje, és akár háztól szerzed be az alapanyagokat, akár a hentesnél veszed, a hurka és kolbász sütése nem maradhat el. Ez a páros isteni finom, rendkívül laktató, és akár ebédre, akár vacsorára fejedelmi lakoma lehet. Tálalhatod mustárral, házi savanyúsággal, de mindenképpen friss kenyér dukál hozzá. A hurka és kolbász sütése bár elsőre egyszerűnek tűnik, nagyon könnyen előfordulhat még a legjobb recept mellett is, hogy a hurka kidurran. Szerencsére ezt el lehet kerülni, mutatjuk a trükköt!

A hurka és kolbász sütése gyors és egyszerű, de van, hogy baki történik közben.
A hurka és kolbász sütése nem nagy ördöngösség, csak pár dologra kell figyelni. Fotó: Peter Gyorfi-Batori / Shutterstock

Elő a fogpiszkálóval!

Megoszlanak a vélemények, meg kell-e szurkálni a hurkát, kolbászt sütés előtt, és sokszor ennek ellenére is szétrepedhet a sütőben. A szurkálós módszer továbbfejlesztett változata szerint fogpiszkálókat kell szurkálni a hurkába, kolbászba még azelőtt, hogy a sütőbe kerülnének; így a gőz a lyukakon távozni tud, de a bél sem reped meg.

Egyszerű és zseniális trükk: a hurka és kolbász sütése így gyerekjáték! Fotó: Vali hagyományos konyhája / Facebook

Lassan kezdd sütni

Persze önmagában a fogpiszkálós módszer sem fog működni, ha a hurka és kolbász sütése során nem tartasz be néhány alapszabályt. Például, hogy minél lassabban indítod a sütést, annál valószínűbb, hogy egyben maradnak a finomságok. Hideg sütőbe tedd, ha tepsiben sütöd, ha pedig a tűzhelyen, serpenyőben, akkor ne a forró zsírba dobd a hurkát, kolbászt, hanem együtt melegedjen fel vele. Tűzhelyen tegyél rá fedőt, és tartsd a főzőlapot alacsony hőfokon. Aranyszabály, hogy akár sütőben, akár tűzhelyen sütöd, egy kevés zsiradékot is vizet mindig tegyél alájuk.

Így készítsd:

  • Mindig megbízható helyről szerezd be a hurkát, kolbászt, hiszen fontos, hogy friss legyen.
  • Áztasd sütés előtt 10-15 perccel hideg vízbe, így rugalmasabb lesz a bőr, és kisebb az esélye, hogy szétpukkan.
  • A lecsepegtetett hurkát és kolbászt tedd egy zsiradékkal kikent tepsibe. Szúrd beléjük a fogpiszkálókat, önts alájuk egy deci vizet. 
  • Tedd a hideg sütőbe, majd indítsd el a sütést: 160 Celsius-fokon körülbelül 30-40 perc alatt meg is sül a hurka és a kolbász. 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A gusztustalan argentin kapus miatt módosul a foci egyik legkritikusabb szabálya

origo.hu

Különösen bizarr levelet kapott Zámbó Krisztián

borsonline.hu

"Egy köcsög rendőrkutya vagy, nem? Kinn megvárunk, elkapunk!" - őrjöngött az erős férfi a konditeremben

vg.hu

Az oroszok visszeverték Donyeck közelében az ukrán fegyveres erők elit különleges erőinek és zsoldosainak támadását

ripost.hu

Istenes Bence elmondta az igazságot Marics Petiről

magyarnemzet.hu

A bolgár aranygeneráció sztárja beleszeretett Marco Rossi válogatottjába

origo.hu

Majka felesége intim dolgokat árult el a házasságukról

astronet.hu

Heti horoszkóp 2023. március 27-április 2.: Ez egy igazán ragyogó hét lesz

ripost.hu

Csak úgy repülnek rólad a kilók, ha így iszod a vizet

ripost.hu

Párbaj a Sztárban Sztárban: Sipos Tomi elárulta, milyen Oláh Ibolya valójában

ripost.hu

Tragikusan fiatalon hunyt el a világbajnok sportoló

mindmegette.hu

Játssz és Nyerj! Húsvéti finomságokkal és sütésre kész hírességekkel érkezik az Ide süss! legújabb évada(x)

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

A legjobb répás desszertek húsvétra

FAZÉK

Fantasztikus csokitorta háztartási kekszből, sütés nélkül

FAZÉK

Megújult a répatorta és eszméletlen finom lett

FAZÉK

Mindennél finomabb a medvehagymás pogácsa, mutatjuk a receptet

FAZÉK

Idén erre figyelj, ha húsvéti sonkát veszel

FAZÉK

Sütés nélkül készül ez a négy tortaalap, ezeket neked is ismerned kell!

FAZÉK

7 hatalmas hiba, amit szinte mindenki elkövet reggeli közben

FAZÉK

Eláruljuk a titkot: így főzz tökéletes rizst!