ÉLETMÓDI

Vajon te zseni vagy? Most kiderül!

Szinte senki nem tudja mindkét feladványt helyesen megfejteni.

Nem egy, hanem mindjárt kettő matekpéldát is mutatunk most neked. Azonban jó, ha tudod, hogy a feladványok túlmutatnak a hétköznapi számtanon. Szükség lesz megfejtésükhöz a kreativitásodra, logikus gondolkodásra, koncentrációra, na és persze némi játékosságra is. Nem véletlen, hogy az emberek nagy többsége képtelen mindkettőre helyes választ adni. Különösen akkor, ha betartják a szabályt, és mindkét feladatra csupán egy-egy percet adnak maguknak gondolkodni.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Készen állsz a megmérettetésre?

Akkor vágjunk bele, és lássuk is mindjárt az első példát.

Az ábrán láthatod, hogy valamilyen logika mentén egymással párba rendezett számok követik egymást. Látszólag nincsen közöttük összefüggés, de biztos lehetsz benne, hogy valamiféle törvényszerűség mégis akad… Ha erre rájössz, akkor meg tudod találni, hogy milyen számnak kell szerepelnie a kérdőjel helyén.

youtube

Szeretnéd látni a megfejtést?

Úgy érzed, most már szívesen szembesülnél vele, vajon jó megoldásra jutottál-e?

A helyes válasz nem más, mint a 84. Méghozzá azért, mert minden, jobb oldalon szereplő szám 2. számjegye pontosan megegyezik a baloldali szám második számjegyének duplájával.

Jöjjön akkor a következő példa! Vigyázz, mert igazán becsapós és trükkös!

A feladat nem más, mint hogy egyetlen vonallal tedd helyessé, pontosabban igazzá az egyenletet. De mi lehet ez a vonal, és hova kellene kerülnie?

youtube

Végiggondoltad a lehetőségeket?

Mutathatjuk, hogy mi a helyes megfejtés?

A helyes megfejtés nem más, mint az, hogy az egyenlőségjelet áthúzod egyetlen tollvonással. Úgy máris helytálló lesz az ábra. 9+9+9+9 ugyanis nem egyenlő 9999-cel.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?