ÚTISÚGÓ

Zell am See – Kaprun, ahova minden síelő szeretne eljutni egyszer

Egész évben síelhető gleccserei, hatalmas hegyóriásai, alpesi tava és meseszép panorámájú sípályái miatt, Zell am See – Kaprun régió az egyik legvonzóbb és legkedveltebb osztrák síterep, amely a legigényesebb vendégek számára is igazi csemegének számít.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Itt a síelés szerelmesei a Ski Alpin Card bérlettel összesen 408 kilométernyi sípályát tudnak egyszerre meghódítani, beleértve az egész évben síelhető Kitzsteinhorn gleccsert is. A Hohe Tauern Nemzeti Park szélén fekvő, egyedülálló természeti paradicsomban a sport szerelmesei és az aktív időtöltést kedvelő családok rengeteg élményt gyűjthetnek be télen, nyáron egyaránt.

Erre az egyik garancia a „Gipfelwelt 3000” hegyi élményvilág Kitzsteinhorn 3029 méter magas csúcsán, amely Salzburg tartomány egyetlen gleccser síközpontja is. A hosszú téli szezon októbertől egészen májusig tart, ezalatt a pályák 100% hógaranciával üzemelnek mindhárom hegyen, csodálatos panorámájú lejtőkkel, lenyűgöző hóparkokkal és free ride útvonalakkal.

Kitzsteinhorn és Maiskogel: az új K kapcsolat

Tavaly november óta egy álom vált valóra, amikor két grandiózus liftet nyitottak meg Maiskogelen keresztül közvetlenül a Kitzsteinhorn gleccser felé. A csúcsmodern 3K K-ONNECTION az első háromkábelű lift Salzburg tartományban, segítségével Kaprunból közvetlenül feljuthatunk a gleccserhez és vissza. De Maiskogel nem csak egy új útvonalat nyitott Kitzsteinhorn felé, széles, lágy esésű pályáival a családi sízés legkedveltebb helyszíne, és itt található a Maisi Park is, a gyerekek kedvenc pályája, amit kifejezetten a számukra alakítottak ki.

Viszont a legmenőbb alpesi sízőket is megizzasztja az itt kanyargó Fekete Mamba nevű fekete pálya, amely 63% -os dőlési szögével alaposan igénybe veszi a legedzettebb combokat is. Nézelődni is van lehetőség 1570 méteren, a Salzachblick kilátóban, ahonnan csodálatos panoráma nyílik a Salzachtal-völgyre és a környező hegyvonulatokra.

Schmittenhohe – a családok kedvence

A Zell am See feletti hegyek pályáit szinte a családok számára teremtették, itt minden korosztály talál magának megfelelő szintű és nehézségi fokú pályát. Ráadásul ezeken a pályákon pazar kilátás nyílik a Hohe Tauern mintegy harminc darab 3000 méteres csúcsára.

Itt összesen 28 gondola és beülős lift szállítja a síelőket és a snowboardosokat 2000 méter fölé. Itt alakították ki a világ leghosszabb hóparkját is, amely 1300 méteres hosszú, ugratókkal, sínekkel és más akadályokkal felszerelt. A ”Trass” nevű fekete pálya 1000 méteres szintkülönbségével és 70% -os dőlésszögével a régió legsötétebb pályája, amely minden évben a legendás Trass Race helyszíne. Az Ebenberg felvonónál a téli szezonban minden kedden, csütörtökön és pénteken éjszakai síelésre is van lehetőség.

 

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?