ÚTISÚGÓ

Voltál már Visegrádon? Teljesen olyan, mint egy hatalmas játszótér

Csodás panorámájával, meseszép fellegvárával, a királyi palotával, lovagi tornabemutatóival kihagyhatatlan élmény a turisták számára.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Összegyűjtöttük, mi mindent érdemes megnézni a fővárostól néhány kilométerre lévő Visegrádon, ahol a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok zajlanak, és amely hazánk legrangosabb, méreteit tekintve is legnagyobb középkori fesztiválja.

A Fellegvárban a Szent Korona-másolata

Évről évre több tízezren látogatnak el a Visegrád legmagasabb pontján fekvő Fellegvárba, melynek teraszáról rendkívüli panoráma nyílik a Dunakanyarra, és mely több, elsősorban a középkorról szóló izgalmas kiállításnak is otthont ad, így például a vár falai között megtekinthető a tökéletesen hű Szent Korona-másolatot bemutató kiállítás is.

Hol raboskodott Salamon király?

A Fellegvárhoz hasonlóan a Salamon-torony számos esküvői ceremónia színhelye, illetve a hozzá kapcsolódó tornapályán rendezik meg minden év júliusában a Palotajátékokat. A Salamon-toronynak, Visegrád egyik szimbólumának legnagyobb rejtélye éppen az elnevezése.

Salamon király ugyanis semmiképpen sem raboskodhatott a Fellegvár lakótornyában, hiszen Salamon a XI. században volt foglya Visegrádon László királynak, a kettős várrendszer pedig csak 1256-ban készült el, IV. Béla uralkodásának idején.

Reneszánsz kert 500 éves növényekkel

A palotát 150 ezren látogatják évente, és a turisztikai iroda felmérése szerint a látogatók zöme először életében osztálykiránduláson volt Visegrádon. Erre erősítenek rá már 20 éve, amikor tavasszal élő játékos programokat szerveznek évente mintegy 20 ezer diáknak, egész napos középkori programot szerveznek élő történelmi órákkal. A palota kertjében a középkori kert növényeinek maradványait találták meg a régészek, amelyeket 2001-ben visszaültettek, így született meg a reneszánsz kert 500 évvel ezelőtti terméseivel.

Ha szereted a pisztrángot, horgássz magadnak!

A halszeretőkre a pisztrángos tavak várnak. Fogja meg az ebédjét címmel már olyan programot indítottak, amelyben a megfogott halat az Ördögorom étteremben megsütik a vendégek számára. Három tóban már régen fickándoznak a halak, lehet horgászni, jövő tavasszal pedig elkészülnek a negyedikkel is. Télen a négy évszakos családi Nagyvillám Sípálya hóágyúzott pályája síelőknek snowboardozóknak, szánkózóknak, télen-nyáron a bobpálya, a gokart, a 45 pályás kalandpark és a minigolf pálya nyújt szórakozást. A bátrabbakat Magyarország első Canopy pályája várja itt.

Maradj tovább Visegrádon!

Szállásajánlatunk Visegrádon a négycsillagos Silvanus Hotel Visegrád csodálatos panorámával a Dunakanyarra és a szemközti fellegvárra

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?