ÚTISÚGÓ

Vigyázz! Nem mindegyik szálloda wellness-szálloda, amelyik annak mondja magát

Magyarország a gyógyvizek országa, ahol kiváló wellness-szállodák és gyógyfürdők várják a pihenésre vágyó vendégeket. De mitől is lesz egy szálloda wellness-szálloda, és milyen szolgáltatásokra számíthatnak azok, akik valódi wellness-szállodában foglalnak szobát.

Az igazi wellness-szálloda olyan szálláshely, amely nemcsak szállást és ellátást, de az egészséges életmódhoz és betegségmegelőzéshez szükséges programokat is kínál vendégei részére.

Ezek a wellnessprogramok változatosak, szerepelhet közöttük hagyományos gyógykezelés, tanácsadás egészséges életmódhoz, diétás tanácsadás, balneoterápia, hidroterápia, pakolásos kezelések, de különféle masszázsok, fürdők, mozgásterápiák is. Sok helyen találunk rekreációs központot, ahol gyógymedencékben, élményfürdőkben, pezsgőfürdőkben, jakuzziban és különféle szaunában frissülhet a vendég.

Fotó: Pixabay

De milyen kritériumok vonatkoznak egy wellness-szállodára?

1. A szálloda minimum egy beltéri fürdőmedencével rendelkezik.

2. A szálloda rendelkezik minimum kétféle szauna vagy gőzfürdő létesítménnyel.

3. A szálloda az arc-, test-, kéz-, láb- és hajápolási szolgáltatások közül legalább négyféle szépségápolási lehetőséget nyújt.

4. A szálloda legalább hatféle masszázs, relaxációs és egyéb közérzetjavító – vizes és száraz – szolgáltatást kínál.

5. A szálloda gasztronómiai kínálatában szerepelnek a régióra jellemző, hagyományőrző magyar, továbbá reform- és vegetáriánus étel- és italajánlatok.

6. A szálloda rendelkezik kardiogépekkel is felszerelt fitneszteremmel és sportedzővel

7. A szálloda minimum négyféle szabadidős sportolási vagy keleti mozgásprogramot kínál, és további minimum egyféle aerobik jellegű tréninget.

8. A szálloda minimum háromféle közösségi, kulturális, zenei, művészeti programlehetőséget nyújt, illetve folyamatosan ajánlja a környék nyújtotta lehetőségeket.

9. A szálloda a nappali és a délutáni műszakban rendelkezik legalább 1 fő wellness végzettségű vagy azzal egyenértékű végzettséggel rendelkező dolgozóval.

Szerencsére egyre többen ismerik fel az egészséges életmód fontosságát és lesznek a wellness hívei. Valódi wellness-szállodák között itt válogathatsz extra ÚtiSúgó kedvezménnyel.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?