ÚTISÚGÓ

Végre kiderült, melyik az Év Fürdője!

Az Év Fürdője közönségszavazáson 2019-ben is három kategóriában kerestek győztest. A legnagyobbak csatája ismét érdekesen végződött.
  • Szerző: Ripost

Az Év Fürdője közönségszavazásban három kategóriában – az év fürdője, az év regionális fürdője és a helyiek kedvenc fürdője – közel 200 intézmény versenyzett. A szavazást a Termálfürdő.hu szervezte, a versenyben összesen 153 ezer szavazat érkezett.

EZEKET OLVASTAD MÁR?
Az idei győztesek: egy nagy visszatérő, egy építészeti különlegesség és egy nagyváros legkisebb fürdője.

Az év fürdője a Harkányi Gyógy-és Strandfürdő

A harkányi fürdő a 80-as évekig az ország egyik legismertebb és leglátogatottabb fürdője volt. A 90-es évektől kezdve némileg lemaradt a versenytársaitól, és csak az utóbbi néhány évben zárkózott fel újra a legnépszerűbb fürdőhelyek közé-írja a szavazást szervező portál.

Megtudtuk: a strandon 2016-ban szabadtéri csúszdapark épült, 2017-ben fedett gyermekvilággal, idén pedig egy komplett wellnessrészleggel és modern szaunavilággal bővült a fürdő.

Az év regionális fürdője a makói Hagymatikum lett

A fürdő Makovecz Imre tervei alapján épült 2012-ben, és magán viseli a híres építész jellegzetes stílusának jegyeit.

A látványvilág mellett a fürdő különlegessége a gyógykezelések során alkalmazott marosi gyógyiszap.

A helyiek kedvence a Miskolctapolcai Strandfürdő

A helyiek körében ismert és kedvelt strand wellnessrészlege egész évben várja a vendégeket, de népszerűségét a szezonálisan nyitva tartó úszómedencének, fokozatosan mélyülő családi medencéjének valamint röplabda- és lábteniszpályáinak köszönheti.

Idén szoros volt a verseny

A korábbi szavazások során a győztes minden kategóriában magabiztosan nyert, idén azonban mind az év fürdője, mind az év regionális fürdője kategóriában az utolsó napig kiélezett volt a verseny. A második helyezettek – a korábbi kétszeres győztes Hungarospa Hajdúszoboszló és a kiskunmajsai Jonathermál – arányaiban és összességében is kevés szavazattal maradtak le a győzelemről.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?