ÚTISÚGÓ

Ünnepeld március 15-ét szuper ingyenes programokkal

Tûzz kokárdát és keress egy ingyenes, mindent igényt kielégítő helyet a nemzeti ünnepen.

Ezek lesznek legjobb ingyenes március 15-i programok az országban

1. A Várkert Bazárban

Egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket: a kicsiknek kézműves foglalkozásokkal, zenés, táncos gyermekprogramokkal kedveskednek, ezek után irodalmi estre invitálják az érdeklődőket. Lesz katona és huszárcsákó készítés, gyöngyfűzés, gyerekkoncert és meseelőadás. A részvétel minden programra ingyenes.  (http://budapest.utisugo.hu/programok/marcius-15.-a-varkert-bazarban-704106.html)

2. A Budai Várban

Az elmaradhatatlan huszártábor mellett a gyermekek ügyességi versenyeken, kézműves foglalkozásokon vehetnek részt, lesz tánctanítás, kiállítások és koncertek, valamint hagyományos magyar gasztronómiai finomságok a Budavári Vásári Forgatagban.(http://budapest.utisugo.hu/programok/marcius-15.-programok-a-budai-varban-704109.html)

3. A Nemzeti Múzeumban

170 ÉVES A FORRADALOM címmel különleges programokkal várnak mindenkit március 15-én 10 és 18 óra között Budapesten a Magyar Nemzeti Múzeumban. A kiállítások is egész nap ingyenesen látogathatók. (http://budapest.utisugo.hu/programok/marcius-15.-ingyenes-programok-a-magyar-nemzeti-muzeumban-704110.html)

4. Siófokon

Ünnepi megemlékezést tartanak  gazdag programkínálattal Siófokon több helyszínen. Fellép a Lóca Együttes interaktív gyermekműsorral, a Tárkány művek gyermekkoncerttel, lesz fáklyás felvonulás és ünnepi lézershow  is. A siófoki Hajóállomáson Gastro mustrát rendeznek a hosszú hétvégén: kürtőskalács, kemencés lepény, finom borok, óriáspalacsinta, gőzgombóc és még sok más finomság várja a látogatókat! (http://siofok.utisugo.hu/programok/nemzeti-unnep-marcius-15.-703149.html)

5. Hajdúszoboszlón

Fald fel Szoboszlót! Toros ételek kritikus mennyiségben! A Szoboszlói Toros Napok nyitja meg a hajdúszoboszlói gasztrokulturális programok sorát az idei évben is március 15-én. A fesztiválon számos népi és táj jellegű étel mellett, lelket melengető magyar pálinkák és borok is szerepelnek a gasztronómiai kínálatban a változatos programok mellett. (http://hajduszoboszlo.utisugo.hu/programok/szoboszloi-toros-napok-690517.html)

6. Egerben

Országosan ismert pálinkafőzdék, street food ételek, családi programok és élő koncertek várnak Pálinka Fesztiválon Egerben. A 10. jubileumi születésnapra idén egy fergeteges "születésnapi pálinkázással" készülnek a március 15-ei hosszú hétvégén! http://eger.utisugo.hu/programok/7.-palinka-fesztival-700701.html

7. Debrecenben

Idén kétszer annyi kiállítóval, kétszer annyi édességkülönlegességgel és Hajdú-Bihar megye legnagyobb torta szépségversenyével várják az édesszájúakat Debrecenben március 17-18 között. És amivel még találkozhattok itt: kézműves csokoládé manufaktúrák, torták, bon-bonok, marcipánok, grillázsok, mézek, lekvárok, házi sütemények, szörpök, mézeskalácsok, cukor és glutén mentes édességek, mézeskalácsok és sajtkülönlegességek (http://debrecen.utisugo.hu/programok/debreceni-edessegfesztival-es-vasar-703194.html)

8. Balatonfüreden

Gazdag programsorral ünnepli Balatonfüred városa a forradalom és szabadságharc születésnapját március 15-18 között.  A minden korosztályt megszólító fesztivál műfaji sokszínűségével tartalmas időtöltést kínál életkortól függetlenül. Megelevenedik a márciusi forradalom, lesz reformkori séta, Esszencia koncert, fiktív dokumentumfilm vetítése és a megosztó Hamvas Béla. A fesztivál részeként ezúttal a 150 éves balatoni vitorlázás is szerepet kap. (http://balatonfured.utisugo.hu/programok/vi.-furedi-tavaszi-fesztival-691558.html)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?