ÚTISÚGÓ

Napi egyórás énidőre, azaz saját magunkra fordított időre van szükségünk!

A magyarok 82 százaléka szerint legalább napi egyórás énidőre van szükségünk – derül ki egy hazai, a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A napi rutin sokszor elvonja a figyelmet

Sőt, sokszor még pihenés közben is valamilyen külső tényezőnek próbálunk megfelelni. Pedig azok a pillanatok, amelyeket felszabadultan, a saját örömünkre végzett tevékenységekkel töltünk el, hozzájárulnak egészségünk megőrzésében.

Dr. Somogyi Katalin főorvos szerint sokszor nehéz kiszakadni a mindennapi mókuskerékből, ezért érdemes rendszeresen a megszokottól eltérő helyszínen programot tervezni, így biztosítva, hogy nem az otthoni feladatok, például a takarítás vagy egyéb ház körüli munkák jutnak eszünkbe, ha felszabadul végre egy kis saját időnk. A kutatás kitért arra is, hogy egy megfelelő wellness szálloda miként biztosíthatja leghatékonyabban az énidő eltöltését.

A szállodák izgalmasabbá tehetik az énidőt!

A válaszadók közül legtöbben a minőségi wellnesskezelésekre szavaztak. De sokan tartják fontosnak azt is, hogy a család minden tagja találjon érdekes elfoglaltságot, tehát a hotel kínáljon programokat a gyerekek számára is. Ezek mellett a nyugodt alvást biztosító szolgáltatások is dobogósok lettek: bár nem kapcsolódnak közvetlenül az aktívan töltött énidőhöz, a válaszadók minden bizonnyal úgy gondolták, hogy a megfelelő alvás része vagy legalábbis elősegítője a magunkra fordított minőségi időnek.

Az orvos szerint a saját idő megteremtésében sokat segít, ha rendelkezünk valamilyen napi rutinnal, például rendszeresen ugyanabban az időpontban sportolunk. A felmérés alapján az énidőt biztosító rendszeres elfoglaltságok között a legtöbben sporttevékenységeket, valamint az olvasást említették. Ezek mellett a tévézés és a családi programok szerepeltek még a legtöbbször az időtöltések között.

Wellness szállodát a minőségi énidő hatékony eltöltéséhez itt találsz extra kedvező áron.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?