ÚTISÚGÓ

Miért utazzak Keralába, ha azt sem tudom, hol van? Íme, 10 +1 jó indok!

Az India déli csúcsán elterülő Kerala állam jelenleg nincs benne a hatalmas ország TOP3 legkeresettebb célpontja listáján. Még nincs, de népszerűsége rohamosan növekszik.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Pálmafák, teaültetvények, vízi- és folyami kirándulások, hegyi túrák – ez Indiának egy olyan trópusi térsége, amelyet a szír keresztények, Salamon király zsidói, portugál katolikusok, holland protestánsok és a brit telepesek is alakítottak, formáltak hosszú időn keresztül.

A legjobb programok és látnivalók Kerala három különálló területén várnak ránk: Munnarban, a hegyekben, Cochin városában, a vízparton, valamint a folyók és csatornák hálózatában, amelyeket a folyók számtalan holtága képez.

Fotó: Pixabay

10 program, amiért jó Keralában

1. Bérelj autót sofőrrel, aki elvisz a lélegzetelállító szépségű Munnar falu teaültetvényeire, a hegyekbe! Vegyél részt vezetett túrán, hogy a hegy tetején eléd táruljon a fantasztikus panoráma. Végül látogass el a teamúzeumba!

2. Élvezd Kerala ízeit a „Nimi kulináris kalandjai” főzőtanfolyamon, közvetlenül a Munnar Látogatóközpont szomszédságában.

3. Állj meg az út menti halas éttermek egyikében egy jó „Fish Fry”-ért, vagyis helyi sült halért!

4. A Spice Shop-ok vagyis fűszerboltok tele vannak olyan növényekkel és fűszerekkel, amelyek gyógyírt ígérnek a legkülönfélébb bajokra.

5. Sétálgass Cochin óvárosában a helyi színes boltok és éttermek között!

6. Nézd meg Cochinban a portugál hódítók által emelt Santa Cruz katedrálist és a Szent Ferenc templomot!

7. Látogass el a zsidó negyedbe, itt találod a Paradesi zsinagógát is, amely 1568-ban épült csodálatos Delft csempe padlóval és lenyűgöző belső terekkel.

8. Nézd meg a csodálatos Kerala Kathakali táncelőadást a Kerala Kulturális Központban.

9. Bérelj lakóhajót és személyzetet néhány órára vagy néhány napra (például az első osztályú Xandari Riverscape-en).

10. Szállj meg a Kumarakom Lake Resortban, a Vembanad-tónál és csak simán lazíts egy függőágyban.

Plusz egy indok:

A Qatar Airways és az Emirates légitársaságok járataival egyetlen átszállással és kedvező áron elérhető ez a vadregényes, trópusi térség.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?