ÚTISÚGÓ

Mérséklődik a pánik, nem marad el az idei nyár!

Elstartolt a vakációszezon, egyre többen keresik a megfelelő úti célt.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Az idei év új szokásokat hozott a turizmusban, aminek nagy nyertesei hazánk tavai, kiváltképp a Tiszta-tó. Ezen a környéken a kedvenc szállodánk a közvetlenül a Tisza-tó partján épült, saját wellness részleggel és termálmedencékkel is rendelkező Tisza Balneum Thermal Hotel**** Tiszafüreden, ahol ÚtiSúgó kedvezmény is kapható.

Ennyi szabadnap maradt nyaralásra

A magyarok csaknem fele arról számolt be, hogy az elmúlt 12 hónapban nem volt turisztikai célú utazása. Ez főképp a 60 év feletti, nyugdíjas korosztályra jellemző, akik vidéki községekben élnek, de a családok utazási terveit is nagyban befolyásolják a járvány okozta új szokások.

A foglalkoztatott lakosság körében, kifejezetten a negyvenes és ötvenes korosztályban, átlagosan 21-22 felhasználható szabadnap áll rendelkezésre, amelyet potenciálisan utazásra fordíthatnak. Szeretnének is fordítani, ugyanis folyamatosan nő azok aránya, akik turisztikai célú utazást terveznek a járvány lecsengését követően – áll a Lounge Group által készített elemzésben.

Gyerekkel több szabadság jár

A legkevesebb, utazásra fordítható szabadnapja a 18-29 éves korosztálynak van, átlagosan 14. Az életkor mellett a végzettség és az azzal járó munkalehetőség is döntő: míg a nyolcosztályt végzetteknek átlag 9, a középiskolát maguk mögött tudóknak még 17 napjuk van. A felsőoktatás plusz négy napot tesz még hozzá a felhasználható napok átlagos számához. Természetesen a gyerekkel több szabadság jár, körükben 21 nap az átlagosan még felhasználható mennyiség.

Nem gondolnánk, de van különbség lakóhely tekintetében is: 20-22 felhasználható nappal rendelkeznek még a baranyaiak, borsodiak, hevesiek és Pest megyeiek, míg Somogyban és Tolnában csak 12-13 napból gazdálkodhatnak az érintettek. Győr-Moson-Sopron és Fejér megye lakossága sem lehet maradéktalanul boldog a hátralévő 15 napnyi felhasználható szabival.

Újra menő itthon nyaralni

Az utazni vágyók továbbra is bizalmatlanok a külföldi desztinációkkal kapcsolatban, ahogyan a hazai nagy hotelek iránt is így éreznek, ennek köszönhetően növekedést mutat a kisebb szállodák, üdülőfaluk, családi panziók és apartmanok iránti kereslet. Csodás természeti környezetben található üdülőfalu Somogyban a Somogy Kertje Üdülőfalu, amely az Igali Gyógyfürdő közelében, félórányi autóútra a Balatontól található egy hatalmas, szépen gondozott területen, a somogyi dombok között.

Vonzó a hazai nyaralóhelyek közelség és az utazás gyors kivitelezhetősége

Egyre népszerűbbek a rövid, egy-két napos, hazai utazások, mind közül pedig a legkedveltebbek a Tiszta-tó, Hévíz, a Dunakanyar, Sárospatak, a Fertő-tó és persze az elmaradhatatlan Balaton. A Dunakanyar egyik legszebb panorámájú szállodája a kül- és beltéri medencékkel is rendelkező Silvanus Hotel Visegrád**** , amely szintén kedvezménnyel foglalható.

Mérséklődő pánik

Az itthon jelenlévő pánikérzet folyamatosan csökken, amit mi sem mutat jobban, mint hogy a járványhoz köthető tartalmak száma lecsökkent az interneten, és megkezdődtek a nyári turizmusról folytatott párbeszédek.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?