ÚTISÚGÓ

Megdöbbentő: itthon a legtöbb ember szerint a kutya nem az asztalhoz vagy az ágyba való!

Még a kutyatartók nagy része sem viszi magával a kutyáját az étterembe vagy a szállodába, és minden negyedik magyar kerüli a kutyabarát vendéglátóhelyeket.
  • Szerző: RIPOST

Manapság igen divatos a kutyabarát minőség megteremtése a vendéglátóegységekben, egyre több étterem, szálloda teremti meg annak lehetőségét, hogy a vendégek magukkal hozzák kedvenceiket egy-egy vacsorára vagy nyaralásra. Itt találsz hazai kutyabarát szállodákat.

Valós piaci igények vagy csak divat kutyabarátnak lenni?

Máté Balázst, a Marketing Professzorok ügynökség vezető tanácsadóját is megdöbbentették az általuk végzett kutatások eredményei, ezért úgy gondolja, hogy az emberek véleményét ebben a kérdésben csakis egy névtelen kutatásban ismerhetjük meg, mivel senki nem mer erről őszintén beszélni, senki sem akar bármi rosszat mondani a kutyatartással kapcsolatban.

A kutatásban részt vevők többsége tart kutyát, a kutyabarát helyek megítélése mégsem volt teljesen pozitív. Kiderült, a kutyatartók fele soha nem vinné magával étterembe a kutyáját, és csupán töredékük nyilatkozott úgy, hogy mindig a kutyájával megy mindenhova, tehát étterembe is. A felmérésben azt is megnézték, hogy hány ember nem veszi zokon, ha a vendéglőben a szomszéd asztalnál kutyus is ül. Az derült ki, hogy a teljes lakosság negyede soha nem választana kutyabarát éttermet és még a kutyások egy része sem ragaszkodik kedvencéhez az étteremben. Így összesen a vendégeknek csak 43 százaléka tartja teljesen elfogadhatónak a kutyabarát helyek létezését.

Ezzel kapcsolatban a kutatásvezető hozzátette: „Ha marketing szempontból közelítjük meg az eredményeket, akkor rájövünk, hogy egy kutyabarát hely elveszítheti a potenciális vendégek egynegyedét. Vannak, akik higiéniás szempontok miatt kerülik ezeket az éttermeket, mások esetleg allergiásak a kutyaszőrre, így kényszerűségből döntenek így.”

Hasonló eredmények jöttek ki a szállásadókat illetően is

Arra a kérdésre, miszerint mennyire zavarja Önt az, hogy kutyabarát helyen szállt meg, és Ön előtt esetleg egy kutya is feküdhetett az ágyban, nagyon sokan elutasítóan válaszoltak: a vendégek majdnem háromnegyede nem akar feltétlenül ott aludni, ahol lehet, hogy korábban egy kutya feküdt. Biztató egyébként, hogy a kutyatartók gondolkodása egyre felelősségteljesebb, így talán elkerülhetőek a konfliktusok kutyások és nem kutyások között.

A kutyatartók többsége úgy gondolja, hogy foglalkoznia kell azzal is, hogy a kutyája ne zavarja mások étkezését vagy, hogy az ugatása ne zavarja a szomszédokat, például egy szállodában.

Az biztos, hogy a kutyások és a nem kutyások egy dologban egyetértenek, a felelőtlen kutyatartókat komolyabban kellene büntetni.

 

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?