ÚTISÚGÓ

Itt vannak a legmenőbb 2019-es wellnesstrendek

A wellnessezés továbbra is nagyon divatos, jól mutatják ezt a hazai szállodák elmúlt éves foglaltsági adatai. Ugyanakkor a bőség zavarával küzdünk: olyan nagy már a kínálat, hogy ember legyen a talpán, aki eligazodik ezen a területen. Az alábbiakban szakértő segítségével mutatunk néhány olyan idei wellnesstrendet, amelyet mindenképpen érdemes kipróbálni!

Ájurvéda wellness: tovább hódít az évezredes módszer

Az évezredes hagyományokkal rendelkező ájurvédikus módszerek és gyógynövények nagyon elterjedtek. Masszázsra épülő módszerei méregtelenítenek, fiatalítanak, és segítenek megteremteni a test, a lélek és az elme hármas egységének harmóniáját.

Ha különleges élményre vágyunk, mindenképpen próbáljuk ki az Abhyanga meleg gyógyolajjal végzett harmóniateremtő masszázst – ebben a wellnessélményben biztosan nem fogunk csalódni!
Gyógyszállodák masszázzsal

 

Offline wellness: válasszuk le magunkat az internetről!

Visszatérni a digitális kor előtti világ ritmusába: ennyire egyszerű az offline wellness ígérete. Kapcsoljuk ki a kütyüket, válasszuk le magunkat az internetről! A napi ritmusunkat, mozgásunkat is alakítsuk függetlenül okoseszközeinktől és appjainktól legalább egy hétig, és máris érezni fogjuk a digitális detox frissítő hatását.

A hétköznapjainkban olyan mennyiségű információnak vagyunk kitéve, ami nagyon megterhelő, ezért szükség van néha a teljes elvonulásra, kikapcsolásra. A testünkön lévő „reset” gombot jelentheti az offline wellness. Térjünk vissza ilyenkor a belső alvási, evési ritmusunkhoz, legyünk minél többet a természetben, legyen mottónk az édes semmittevés!
Wellness szállodák a teljes kikapcsolódáshoz

 

 

Szépség wellness: csúcsra járatott fiatalítás

Idén tovább hódítanak a tudomány segítségével egyre hatékonyabbá alakított szépségkezelések. Ezek azért kedveltek, mert a legtöbb fájdalommentes és gyors, hatékony megoldást kínál.

A biotechnológiai arckezelések például a bőr struktúrájának sejtszinten történő megújításán alapulnak, speciális ultrahang segítségével juttatnak be új molekulákat a bőrbe, támogatva annak természetes megújulását. Egy szállodai pihenés során ma már gyakran lehetőség nyílik a tetkó-eltávolításra, vagy bosszantó bőrhibák gyors kezelésére.

 

 

 Mentes wellness: jóllakni egészségesen

A wellness területén is gasztroforradalom várható: egyre kevésbé jelenti majd a hosszú hétvégés pihenés a nagy zabálások idejét. Az ételallergiák és ételintoleranciák hatékonyabb felismerésével személyre szabott wellness programok készülnek a táplálkozáshoz kapcsolódóan is. Egyes szállodákban orvosi segítséggel ránk szabott étrendet is kaphatunk a pihenés idejére.
Még több wellness és spa kezelés

 

És ezeket olvastad már?