ÚTISÚGÓ

Idén is ide utazunk a legtöbben

2019-ben a magyarok többsége tervez nyaralást, a külföldi úti célok közül a legkedveltebbek a mediterrán országok, a belföldiek közül pedig újra ez a víz közeli régió a legnépszerûbb.
címkék:

Étkezéskor a nagy adagokat szeretjük

A legtöbben most is július második felében mennek nyaralni és a célpont idén is a leginkább a Balaton – derül ki egy, a 18-59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból.

A szállodaválasztásnál a kirándulási lehetőségek, a barátságos kiszolgálás, a bőséges és egészséges ételkínálat, valamint a többgenerációs programlehetőségek bizonyulnak a legfontosabb szempontoknak.

A magyarok közül a legtöbben évente egyszer mennek pihenni, de szép számmal vannak olyanok, akiknek évente több alkalommal is van erre lehetőségük.

 

Idén is a Balaton a sláger

A magyarok többsége idén is elutazik nyaralni, a legtöbben kizárólag belföldi célpontot választottak és csak 26 százalékuk jelölt meg külföldi desztinációt (négy százalék külföldre és belföldre egyaránt elutazik).

Itthon a Balaton a legnépszerűbb régió, a megkérdezettek 21 százaléka válaszolta, hogy ide megy kikapcsolódni. Ezt követi, jóval leszakadva a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és a Dél-Dunántúl.

A legtöbben július második felében és augusztus elején mennek nyaralni

A kutatások alapján idén is – igazodva az iskolai szünethez – július második és augusztus első felében tetőzik majd a nyaralószezon Magyarországon.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?