ÚTISÚGÓ

Idén a Balaton után a görög és a horvát partok a legmenőbbek

Mindenhol jó, de a legjobb a vízparton a nagy melegben. Nem meglepő, hogy hatalmas növekedésnek indult a magyarországi fürdővárosok látogatottsága.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

A „magyar tenger” mellett Görögország és Horvátország partjai a legtöbbet említett utazási célpontok az idén a közösségi média csevegésekben – derült ki a Lounge Group eheti elemzéséből.

Gyakorlatilag még három kivehető munkahéttel, vagyis átlagosan még 15 szabadnappal rendelkezik a felnőtt lakosság, melyet utazásra fordíthat – és fordít is. Az augusztusra megérkezett jó idő és a biztonságosabb hazai vakációzás az aktív szabadidős tevékenységeket, illetve a város- és gyógyfürdő látogatásokat tették a korábbinál is népszerűbbé. Belföldi fürdőzős vakációt szuper áron a nyárra itt találsz.

 

Ezek most a legfelkapottabb fürdők

A hétvégi programokkal, strandolással, nyaralással kapcsolatos említések határozták meg a hét top beszédtémáit, ami abból is jól látszik, hogy a fürdőnevek említésszámai megnövekedtek az interneten. Kiemelkedő volt az érdeklődés a debreceni Aquaticum Mediterrán Élményfürdő, a budapesti Gellért Fürdő és a Miskolctapolcai Termál- és Barlangfürdő iránt.

Élmény a Balaton

A Balaton továbbra is a legkedveltebb nyaralási úti cél hazánkban, amit a tó körüli színes programlehetőségek tesznek még vonzóbbá. A térségen belül Keszthelyről és Tihanyról esett a legtöbb szó, míg a Tisza-tó strandját az abádszalóki vízisport és szálláslehetőségek kapcsán említették. A Balaton táján megrendezett nyári fesztiválok – mint például a Balatonboglári Szüreti Fesztivál vagy a Balatonfüredi Borhetek szintén népszerűek, emellett pedig jó néhányan kapcsolódnak ki a Balaton körüli kerékpár– és SUP túrákon is.

 

A legjobb itthon extra akciókkal!

Külhoni desztinációk helyett sokan keresik fel hazánk különböző turisztikai látványosságait. A városokban lakók, a gazdaságilag aktívak, a háztartásbeliek és a kedvező anyagi helyzetűek az átlagnál nagyobb arányban említették, hogy azért nem terveznek külföldi utazást tenni, mert most a belföldi úti célokat preferálják inkább. Most extra akciókkal várja az belföldi turistákat az ÚtiSúgó.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?