ÚTISÚGÓ

Goa – ezt egyszer látnod kell!

Az indiai Goa egy valódi földi paradicsom, a kontrasztok bámulatos világa, az emberi törekvés és a természeti csodák tája, a zene és a csend otthona.
címkék:

A Föld egyetlen más helye sem kínál lehetőséget ennyi minden megismerésére mindössze órák leforgása alatt. Külső és belső világok várnak felfedezésre mindannyiunkban Goán, amely India egyik legnépszerűbb célpontja.

India leggazdagabb állama

Nyugatról az Arab-tenger, keletről az impozáns Sahyadri-hegység határolja a goai látképet, mely a tengerszinttől egészen 1022 méteres magasságig emelkedik. Seregnyi folyó szeli át e kicsiny államot, ezzel is izgalmasabbá téve természeti szépségeit. Goa ugyan kis állam Indiában, lakossága is mindössze 1,5 millió fő, mégis a legmagasabb egy főre jutó GDP-vel rendelkezik az indiai államok között.

Goa portugál gyarmat volt több mint 450 éven keresztül, ami markáns hatást gyakorolt a térség kultúrájára, építészetére és a helyi élet számos más területére. A világszerte ismert „Carnaval” elnevezésű fesztivált szintén a portugálok hozták el ide.

Templomok és egzotikus strandok

Számos, európai mintára épült templomot és a kápolnát látogathatunk itt. A legnagyobb katolikus emlékmű India és Ázsia-szerte az itt található Sé Katedrális Ó-Goában, amely a csodás Aranyharangnak is otthont ad.

A szintén Ó-Goában található Bom Jesus Bazilika India első bazilikája, emellett az UNESCO világörökségi helyszíne. A goai templomok jellegzetes eleme az úgy nevezett „Deepstambh”, vagyis a lámpák tornya.

Népszerű látnivalónak számítanak még az ősi műemlékek és a vadrezervátumok is, így ha Goába érkezünk, mindenképp ki kell próbálnunk a helyi kalandparkokat, el kell látogatnunk az erődökhöz, vízesésekhez, tavakhoz, fűszerültetvényekhez.

Nem hagyhatjuk ki a múzeumokat sem, és érdemes kipróbálni a jellegzetes helyi ételkülönlegességeket, majd belevethetjük magunkat a híres goa-i éjszakai életbe.

De Goa hírnevét mégis leginkább egzotikus strandjainak köszönheti. Hatvan mérföld hosszú partszakaszát a világ legfestőibb strandjai tarkítják a nap, a tenger és a homok együttesének páratlan látványával.

A világ legszínesebb fesztiváljai

Ez a kicsiny indiai állam gazdag színekben pompázik a nagy tömegeket vonzó fesztiválok ideje alatt, amelyeket itt rendeznek. A legnevesebbek ezek közül a Carnival, a Shigmo, a Ganesh Chaturthi, a karácsony, a Diwali, a Bondera, valamint a St Joao.

D. B. Sawant, a Goa Tourism Development Corporation igazgatója elmondta,

„Goa évről-évre külföldi látogatók ezreit vonzza varázslatos strandjai, hegyei, völgyei, holtágai, konyhája és nyugodt életmódja miatt. Az államot rendszeresen beválogatják a vezető turisztikai- és utazási magazinok a leglátogatottabb úti célok közé.”

Bővebb információ Goáról: goa-tourism.com

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?