ÚTISÚGÓ

Fiatalodhatunk borral és gyógyvízzel? A válasz: igen!

Nagy valószínûség szerint Magyarország bármely területén kezdenénk el ásni, ott termálvizet találnánk. Az ország olyan gazdag termálvizekben, hogy Japán, Izland, Olaszország és Franciaország mellett a világ egyik legnagyobb spa hatalma.
címkék:

1500 termálforrás és több mint 270 féle tanúsítvánnyal rendelkező ásvány- és termálvíz, sőt majdnem száz tanúsítvánnyal rendelkező gyógyvíz található itt, mely az ízületi gyulladástól és pikkelysömörtől kezdve a nőgyógyászati problémákon át a sportsérülésekig mindenre gyógyírként szolgál.

 

Merülj el a stresszoldó medencékben!

A termálfürdők hozták hazánkba a rómaiakat és vonzották ide a törököket, napjainkban pedig a magyarok úgy látogatják ezeket a fürdőket, mintha csak egy kávézóba ugranának be egy jó beszélgetésre. Az országban található spa-k és kezeléseik után frissen, kipihenten, energikusan térhetsz haza.

 

A világ legnagyobb gyógytavát itt találod

A Balatonhoz közeli Hévíz a világ egyik legnagyobb gyógyvizű tavának ad otthont. Gyógyforrásai olyan erősek, hogy minden nap cserélik a radonban és kénben gazdag tó vizét, folyamatosan melegen tartva azt, még a tél közepén is. Itt úszkálhatsz a hatalmas vízililiomok között és relaxálhatsz az ásványokban gazdag iszappakolásban.

Nem kell ijesztő sötéttől tartani, ha a miskolctapolcai barlangfürdőbe látogatunk Miskolcon. A csempézett padlózat és a diszkrét fények határozottan kellemes hangulatot teremtenek, a termálvizek hőmérséklete pedig eléri a 30 fokot, bizsergető, párás meleget biztosítva télen is. A mérsékelt sótartalomnak köszönhetően pedig bármeddig bent lehetünk a medencékben.

Olaj helyett gyógyvíz jó lesz?

Bükfürdő egy szerencsés véletlen eredménye, termál víztárolóját olajkutatók fedezték fel az 50-es években. A versenyszintű golf- és teniszpályák, a bicikli vagy az élménymedencék lehetőséget nyújtanak az aktív kikapcsolódásra, de a felfrissüléshez választhatod a modern szauna komplexumot vagy a gyógy- wellness központot is.

Szintén egy olajkutatásnak köszönhető felfedezés a Debrecenhez közeli Hajdúszoboszló, Európa legnagyobb fürdő- és spa-komplexuma. Benti medencék sora vár minket az antik római hangulattól a trópusi szigetekig, az eseménydús aquaparkban pedig kilenc hatalmas vízicsúszdát találhatunk. A benti termálfürdőben viszont nyugalomban lazíthatunk.

 

A szőlő csodás fiatalító szer

Míg Kleopátra a szamártejtől szépült, addig Magyarországon a borvidékeiknek köszönhetően a szőlő a legkiválóbb ránctalanító. A borszőlő héja, magja és szára antidioxánsban gazdag, mely köztudottan nagyon hatásos az öregedést okozó szabad gyökök megkötésére.

A magyar spa-k és borszállodák kínálatában ma már nagyon népszerűek a borterápiás fürdők, hámlasztók, maszkok és masszázsok. Próbáld ki valamelyiket vagy akár mindegyiket a tokaji hegyekben.

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?