ÚTISÚGÓ

Ezt sokan nem tudják Hajdúszoboszlóról, pedig tényleg csodát tesz

Pálinkázó, bringóhintó, sör- és grillfesztivál, Tuba-tanya, Pásztormúzeum – íme, néhány Hajdúszoboszló nevezetességei közül, ahol azonban a legnagyobb sztár mégiscsak a fürdő.

 

Pedig a Spirit pálinkázóban százféle pálinkát is lehet kóstolni a teljes hazai kínálat legjavából, akár csoportosan, akár szakértő társaságában is. Tepertős zsíros kenyér, füstölt kolbász, friss zöldségek és csodás baguett mellé kortyolhatsz az isteni párlatokból.
Hajdúszoboszlói programok

 

Ücsörögj a Pannon-tenger vizében, akár privátban is!

Az itt több mint 1000 méter mélyről feltörő 73 C fokos hévíz, a Pannon tenger több millió éves vize, amelyre Európa legnagyobb fürdőkomplexuma épült. Az Aqua-Palace élmény- és strandfürdőben 15 négyzetkilométeren 20 különböző medence, szörfház, családi szint babaúsztatóval, állatfigurás medencével, pezsgőmedencével, pelenkázóval felszerelt.

 

Az első emeleten három finn szauna, két gőzkamra, két infrakamra, merülő medence, és Kneipp-medence áll rendelkezésre, de exkluzív relaxszoba és családoknak, baráti köröknek szánt privát fürdő is bérelhető itt szaunával. Terjedelmes a masszázsrészleg is: lehet kérni thai masszázst, ajurvédikus masszázst, lávaköves és bambuszmasszázst, sőt, mágneses stressz oldást is kínálnak.

Csúszdák nem csak gyerekeknek

Kár lenne kihagyni a trópusi medencét a hatalmas fából ágazó vízsugarakkal, a mozaikos római fürdőt és a Gangeszt, ahol lényegében hanyatt fekszünk, és úgy mosnak minket a langyos hullámok, buzgárok.

 

Azután ott vannak még felnőttek által is előszeretettel használt csúszdák. Egy rövid piros csúszdáról trópusi medencébe zuhanhatunk, aztán egy emelettel feljebb egy tekervényes, emelkedőkkel, kunkorokkal tarkított zöld csúszdáról egy másikba.

 

A hátsó, elkülönített részen, ahová külön kell jegyet váltani, óriási csúszda-arzenál tárul a szemünk elé, van sodrófolyosó is, ahol úszógumival, vízinudlival lehet ide-oda himbálózni.

Csodát tesz ez a víz…

A vörösesbarna gyógymedencékben, ahol vízsugarak is masszírozzák több irányból a fürdőzőket, az ember rögtön érzi, hogy ennek a víznek gyógyereje van, de még a kipárolgása is jót tesz.

 

Másképp mozdulnak a végtagok, az ízületek, jó a víz a beleknek, a nemi szerveknek, a frissen forrt csontoknak. Nyáron a langyosabb medencék mellett salsát is táncolnak, a karibi zene betölti a környéket. Ha este tükörbe nézel, rájössz, ennyire még soha nem voltál kisimulva.

 

Szállodák Hajdúszoboszlón

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?