ÚTISÚGÓ

Ezt a mókát ne hagyd ki: indul a szüreti fesztivál szezon!

A szüreti fesztiváloknak és a vele járó mulatságoknak nagy hagyományai vannak itthon. Lássuk, melyek lesznek a legparádésabb rendezvények legnépszerűbb borvidékeinken.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Harkányi Szüreti Fesztivál – augusztus 30 – szeptember 1.

Miközben a régió borászai kínálják minőségi boraikat, a szüreti kavalkád, bál és a táncfellépések mellett színpadra lép majd Geszti Péter, az Apostol együttes és a Bikini is.

Badacsonyi Szüret – szeptember 6 – 8.

Szeptember 6-8 között a Badacsonyi Szüreten gasztronómiai és kulturális programokkal, badacsonyi borászok kitűnő boraival és szabadtéri élő koncertekkel várnak mindenkit.

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál – szeptember 13 – 15.

A látogatók megkóstolhatják a Mátrai Borvidék illatos, könnyed borait a fő téri pavilonsoron, miközben szórakoztató, kulturális és folklór programok zajlanak, de kézműves kirakodóvásár és gulyásfőző verseny is gazdagítja az eseményt.

Szent Kristóf Szüreti Mulatság és Gasztropiknik – szeptember 6 – 7.

Mindkét nap lesznek koncertek a zamárdi alsó pincesoron sztárfellépőkkel, kézműves vásár, gasztromustra vendégkiállítókkal, kóstolóval, de lesz bográcsozás, grillezés, borozás a kertben, népi játszóház, bábszínház és lovaskocsikázás is.

Szekszárdi Szüreti Napok – szeptember 12 – 15.

A Szekszárdi Szüreti Napok egy olyan összművészeti fesztivál, ahol négy napon át igényes programokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral, a tájegységre jellemző ételkínálattal, szüreti felvonulással és persze kiváló borral várják a vendégeket.

Egri Szüreti Mulatság és Borünnep – szeptember 13 – 15.

Az egri szüreti program látványvilágában és gasztronómiai kínálatában is ötvözi a hagyományos elemeket a fiatalos megoldásokkal. A helyi borok kóstolgatása és a különleges ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek, gyermekprogramok és ügyességi játszótér várják a családokat.

Plusz egy újdonság az idei évben a Bor.Zene.Zala. fesztivál szeptember 20 – 21. között, ahol isteni borok a zalai dombokról, vadak, dödölle, kerekrépa, csevap és totyogós rétes, remek zenék és a magyar vidék hangulata vár a különleges családbarát fesztiválon.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?