ÚTISÚGÓ

Ezeket a szüreti mulatságokat idén kár lenne kihagyni

Ismerjük meg, milyen is az igazi magyar szüret! Az ország legnagyobb és leglátványosabb, mulatsággal egybekötött szüreti felvonulásait ajánljuk, amiket vétek lenne kihagyni, ha élménydús őszi programra vágyunk a nyár elmúltával.
  • Szerző: RIPOST

Villányi Vörösbor Fesztivál – Villány, 2018. október 4 – 7.

Idén a legszebb vörösborok mellett nagyszabású szüreti felvonulás, fellépők, koncertek, gyerekprogramok várják a hagyományosan október első hétvégéjén, szüreti időszakban megrendezett Vörösbor Fesztivál látogatóit Villányban.

Mindszent Havi Mulatság – Bodrogkeresztúr, 2018. szeptember 29.

Hegyalja szívében, Bodrogkeresztúron hagyományosan minden ősszel megrendezik a Mindszent Havi Mulatságot.

Pincészetek, borászatok, szállásadók, ecetes, lekváros, sajtos, mindenki bemutatkozik!

Pénteken délután dűlőtúrák és borvacsora bodrogkeresztúri borokkal, szombaton tematikus borkóstolók, pezsgőkóstolás, szüret, mustkóstolás és aszúszedés, kiállítások, folk- és jazz koncertek, egész napos programok a borászatoknál, kézművesek, népi játékok és gyerekfoglalkozások.

Füredi Szüret – Balatonfüred, 2018. október 19 – 21.

Háromnapos fesztivál a szüret jegyében Balatonfüreden. Látványos felvonulás, borlovagrend avatás, kulturális programok, vásár és gasztronómia a parton. Lesz kirakodóvásár, gyerekprogramok, előadások, koncertek, máglyagyújtás, must és borkóstoltatás, a Rizling Generáció jóvoltából bárki, aki kedvet érez, kipróbálhatja a szőlőpréselést is.

Kőszegi Szüret – Kőszeg, 2018. szeptember 27 – 30.

A programsorozat központi eseménye a szombati jelmezes, szüreti karnevál. A háromnapos rendezvény alatt a város különböző pontjain a városba érkező fúvószenekarok térzenéit hallhatják a látogatók. Ezen kívül koncertek, sztárfellépők, helyi táncegyüttesek, zenekarok és vásár szórakoztatja a rendezvény vendégeit.

Főtéri Szüreti Fesztivál – Esztergom, 2018. szeptember 28 – 30.

2018-ban ismét élettel telik meg Esztergom főtere, a Széchenyi tér, ahol A III. Főtéri Szüreti Fesztivál programjai zajlanak majd. A fesztivál programjai ingyenesek!

Szüreti Mulatság – Hollókő, 2018. október 13.

Október második szombatján a falu fiataljai díszes népviseletbe öltözve vonulnak fel a faluban, hirdetvén, hogy véget ért a szüret, és biztosított a jövő év bora. Számot adnak az év jeles történéseiről is mondókákkal, vidám falubeliekről költött fricskás versikékkel.

Tokaji Szüreti Napok – Tokaj, 2018. október 5 – 7.

A hagyományos programelemek mellett (szüreti felvonulás, főzőverseny, borászati-gasztronómiai események, színpadi műsorok stb.) az idei rendezvény is rengeteg programmal várja a városba érkezőket. Gyerekműsorok és foglalkozások, színes színpadi produkciók és a hagyományos szüreti felvonulás is szerepel a fesztivál programjában.

Szoboszlói Szüreti Mulatság – Hajdúszoboszló, 2018. október 20 – 22.

Az ünnepi asztalra a hajdúsági ételek mellé magyar borok és pálinkák kerülnek. A három nap során a látogatók igényes programokon szórakozhatnak, a rendezvényen fellépnek amatőr művészeti csoportok, alternatív zenekarok, ismert magyar előadó művészek.

Szüreti Vigadalom Szigligeten – Szigliget, 2018. szeptember 29.

Évről évre egyre színesebb, látványosabb ez a felvonulás, ahol a hagyományokat felelevenítő népviseletben vonulnak fel a résztvevők. A menetben helyet kapnak néptánc csoportok, hagyományőrző egyesületek, bíró, kisbíró, huszárok, csikósok, maskarások. A felvonuló kocsmáros és a pogácsát osztogató helyi asszonyok gondoskodnak arról, hogy senki ne maradjon éhesen, szomjasan.

Szüreti vigadalom és batyus bál Balatonkenesén – Balatonkenese, 2018. szeptember 29.

Délután a Széchenyi parkban indul a szüreti vigadalom, melyet este a Sportcsarnokban batyus bál követ. A teljes program ingyenes mindenki számára.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?