ÚTISÚGÓ

Ezeken a helyeken ehetsz libát a hétvégén

Aki Márton napján libát nem eszik, az egész évben éhezik, illetve, ha Márton napján a lúd jégen jár, akkor karácsonykor a vízben poroszkál. Ha a végére akarunk járni eme népi bölcsességeknek, akkor ezekre a libás rendezvényekre lesz érdemes ellátogatni a hétvégén.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

  1. Márton-napi Vigasságok – Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson

Egyedülálló gasztronómiai programra hív a Szőlőhegyi Piknik Zalakaroson november 8-án és 9-én, ugyanis a szomszédos településeken lévő boros gazdákat személyesen is meglátogathatjuk, akik különböző Márton-napi vigassággal kedveskednek. Az ingyenes pincejáratok mindkét nap a Gyógyfürdő térről indulnak, ahol kézműves kirakodóvásár, libás ételek és ingyenes zenés programok várják a látogatókat.

 

  1. Márton-nap a Budakeszi Arborétumban

November 10-én libás harapnivalókkal, finom borokkal, népi játékokkal és gyönyörű ludakkal várják a kirándulókat a Budakeszi Vadasparkban.

 

  1. Márton-napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal

Debrecen Város és Eger Városa közös szervezésében a Márton Napi népi hagyományoké lesz a főszerep a debreceni Kossuth téren november 8-10. között. Látványkonyhákban készülnek majd a hagyományőrző, ízletes libaételek és egri borászatok kínálják hozzájuk a finom nedűiket. Ínycsiklandozó finomságok, isteni borok, színes színpadi programok, három napon keresztül Debrecen szívében.

 

  1. Szent Márton Újborfesztivál és Libator a Skanzenben

Libaételek és borok kerülnek terítékre, Szent Márton-napi népszokások elevenednek meg ezen a Márton-napi fesztiválon a szentendrei Skanzenben. Ebben az évben a párválasztás áll a programok középpontjában, hiszen az ősz vége és a tél az ismerkedés és párválasztás időszaka volt a falvakban. Lesznek fonóbeli játékok, szerelmi jóslás és Skanzen love túra is.

 

  1. Füred Gastro – fókuszban a liba- és a libabelsőségekből készült ételek

Az őszi Balaton legjelentősebb gasztronómiai fesztiváljára készülnek Balatonfüreden, ahol tizenöt kiváló Balaton-környéki étterem libaételeivel és az új generációs Balaton-felvidéki pincészetek boraival, ezen kívül koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a vendégeket.

 

További Márton-napi libás programokat itt találsz.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?