ÚTISÚGÓ

Ezek lesznek idén a legmókásabb húsvéti programok

Mi tagadás, a húsvéti programok elsősorban a gyerekeknek szólnak: arcfestés, nyuszisimogató, tojáskeresés és húsvéti kézmûves foglalkozás, de vannak olyan helyek, ahol a felnőttek is remekül kikapcsolódhatnak húsvét hétvégéjén. Változatos mûsorral és fergeteges hangulattal várják őket is ezek a húsvéti programok.

Húsvéti Nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban – Budapest

A rendezvényen kézműves és hagyományőrző programok közül válogathatnak a családok, a kreatív sarokban például ünnepi dekorációkat készíthetnek, illetve kipróbálhatják a tojásfestést és az írókázást is.

Húsvét hétfőn a gyermekek részt vehetnek egy nyuszikereső játékban, amelynek során a parkban elrejtett, fából készült tapsifüleseket kell megtalálni és összegyűjteni apró ajándékokért.

Tavaszköszöntő Húsvét a Skanzenben – Szentendre

A régi, falusi húsvétokat felidéző színes programokat az idén bárányszépségverseny és a húsvét titkait kutató gyerektúra is gazdagítja, a bábelőadások és koncertek sorát pedig a Kaláka együttes zenés műsora zárja.

Húsvét a Diósgyőri Várban – Miskolc

A Diósgyőri vár udvara megtelik élettel, izgalommal, tartalmas szórakozást kínálva a húsvéti hosszú hétvégén, 2019. április 21-22. között Miskolcon. Zenészek, mesteremberek, kirakodóvásár és finomságok fogadják az ide érkezőket.

Hollókői Húsvéti Fesztivál – Hollókő

A már négynapos Hollókői Húsvéti Fesztivál a hagyományok és az életöröm ünnepe. Egy hely, amit mindenkinek látnia kell! Gazdag folklórprogram, palóc gasztronómia, népszokások az elmaradhatatlan locsolkodással, koncertek, családi és gyermekprogramok nyújtanak feledhetetlen élményeket.

 

Matyó Húsvét vödrös locsolkodással – Mezőkövesd

Ismerjétek meg az UNESCO szellemi világörökség részét képező matyó hagyományokat az idei Matyó Húsvéton! Lesz vödrös locsolkodás, bábszínházi előadás, húsvéti tojásfestő bemutató és kézműves foglalkozás kirakodó vásárral, fellép az Alma együttes és Kasza Tibi is.

 

Locsolómentes nap a Monostori Erődben – Komárom

Húsvét hétfőn az ünnephez kapcsolódó programokkal várják a látogatókat Komáromban. Locsolómentes nap, avagy menekülj az erődbe a locsolók elől! 2019. április 22-én a Monostori Erődben.

Húsvéti Tojáskereső Vál-völgyi Kisvasutazás – Felcsút

Vonatozzatok a húsvét jegyében, és készítsétek el saját készítésű ajándékotokat húsvét hétfőre a Vál-völgyi Kisvasúton, lufihajtogató óriásnyuszik társaságában.

Családi Nyúlkergető – Zalakaros

A húsvéti ünnepek alkalmából vidám programokkal várnak benneteket a Zalakarosi Fürdőben. Játékos vetélkedőkkel, tojásdíszítéssel, nyuszitánccal, tojásvadászattal és még rengeteg más izgalmas programmal készülnek a szervezők.

Húsvéti Nyuladalom – Siófok

Rengeteg élményben lehet részünk a húsvéti hosszú hétvégén Siófok Fő terén. Négy napon át tart az ingyenes ünnepi kavalkád állatsimogatóval, nyúl-derbyvel és fergeteges koncertekkel.

Húsvéti nyuszi-buli – Tihany

Itt lesz arcfestés, nyuszisimogató, tojásos játékok és kézműves foglalkozások, de a felnőtteknek is remek kikapcsolódást nyújt majd húsvét hétvégéjén a Nyuszibuli.

Még több húsvéti programot itt találsz.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?