ÚTISÚGÓ

Ezek a legromantikusabb úti célok itthon

Életkortól és a párkapcsolat időtartamától függetlenül mindenkin eluralkodik a romantikus hangulat, és arra vágyik, hogy minél több időt töltsön kedvesével, lehetőleg távol a nagyvárosi nyüzsgéstől.
  • Szerző: RIPOST

Akár csak egy rövid kirándulásra futja időnkből, akár hosszabb együttlétet tervezünk, íme néhány hazai úti cél, ahonnan romantikus emlékekkel gazdagodva térhetünk haza, megerősítve egymás iránti érzelmeinket.


Az idilli Balaton-felvidék és a Kis-Balaton

A Balaton sokaknak csak mint nyaralóhely jut eszébe. Pedig a Balaton és környéke a legszebb tavasszal és nyáron. A táj  békés, nincs zsúfoltság.  A legszebb ilyenkor az üde zöld táj, mely legjobban a Balaton-felvidéken barangolva élvezhető.

A tó csodás látványt nyújt a magaslatokról, a romantikus nevű kis falvak - Köveskál, Salföld, Szentbékkálla, Mindszentkálla – környéke pedig bővelkedik az egyedülálló természeti szépségekben, hangulatos összebújásokra alkalmas sétautakban. A Káli-medence kőrengetege, az egykori Pannon-tenger megkövesedett homoktúrzásai vagy Hegyestű bazaltsípjai ámulatba ejtik az arra járót. A séták mellett akár kerékpárra is pattanhatunk, és néhány óra alatt végigkerekezhetjük a környéket, vagy betérhetünk egy-egy badacsonyi, monostorapáti borospincébe egy pohár finom borra. Szálláslehetőségként nem csupán Balatonfüred, Tihany vagy Tapolca szállodái kínálkoznak, hanem

számtalan kisebb fogadó és panzió kínál a Balaton-felvidék településein kényelmes és romantikus lakhelyet.

Ha netán valamelyik hévízi vagy zalakarosi wellness szállodát választjuk idilli együttlétünk helyszínéül, és közben élvezni szeretnénk a természet vadregényes szépségeit, tegyünk egy kirándulást a Kis-Balatonhoz. Hazánk egyik leggazdagabb és szigorúan védett nemzeti parkja ez a vidék. A Zalavár-Balatonmagyaród út mellett a Kányavár kilátójából, illetve sétaútjain andalogva felfedezhetjük a vidék minden szépségét.


A mesebeli Tisza-tó

A legtöbb ember különös vonzódást érez a víz iránt, így aztán a vízpart közelsége igazán érzelmes állapotba ringat mindenkit. Az egykori tiszai víztározó – mely egyébként még ma is fontos szerepet játszik hazánk második legnagyobb folyójának vízszabályozásában – az elmúlt 20 év alatt igazi vízi paradicsommá alakult át. Miközben gondosan őrzik a természeti értékeket – a növény és állatvilágot –, kiépült az az infrastruktúra, mely harmonikusan illeszkedik környezetébe, de az oda látogatók kényelmi igényeinek is megfelel. A panzióktól a négycsillagos szállodáig többféle szálláshely kínálkozik a tó környéki településeken, melyek mind remek kiindulópontjai a kirándulásoknak. A tavon lehet csónakázni, kenuzni vagy motorcsónakkal felfedező útra indulni, megpihenhetünk eldugott kis öblökben, közben a vízi világ ezernyi hangja vesz körbe minket. Abádszalókon sétahajóra szállhatunk, így

a vízi paradicsom minden arcát megismerhetjük.

Itt is lehet kerékpárt kölcsönözni, hogy két keréken barangoljuk be a tópartot és a szigeteket.


Hercegek, grófok, bárók nyomában

Ha a romantikus kiruccanást történelmi időutazással kombinálnánk, válasszuk úti célként valamelyik hazai kastélyszállót. Higgyék el, urak, nincs olyan nő a földön, aki ne vágyna – akár csak lelke legmélyebb titkos zugában is – arra, hogy egykori királynék, hercegnék, grófnők vagy bárónők termeiben időzzön kedvesével. S a nők igazán hálásak, ha valaki megvalósítja legtitkosabb vágyaikat is!

Bőséges a választék a pompásan felújított és gyakran luxuskényelemmel, nagyrészt korhűen berendezett kastélyokból és kúriákból Röjtökmuzsajtól Kétpóig, Parádsasvártól Bikalig. Ráadásul a legtöbb kastélyszálló wellness szolgáltatásokat is kínál, ami még varázslatosabbá és emlékezetesebbé teszi az ott töltött időt.

A kastélyokat, kúriákat övező gyönyörű parkok, angol és francia kertek, erdők és kis tavak pedig az érzelmes andalgások ideális helyszínei.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?