Létrehozva: 2018.06.22.

Ezek a legromantikusabb úti célok itthon

Életkortól és a párkapcsolat idõtartamától függetlenül mindenkin eluralkodik a romantikus hangulat, és arra vágyik, hogy minél több idõt töltsön kedvesével, lehetõleg távol a nagyvárosi nyüzsgéstõl.

Akár csak egy rövid kirándulásra futja időnkből, akár hosszabb együttlétet tervezünk, íme néhány hazai úti cél, ahonnan romantikus emlékekkel gazdagodva térhetünk haza, megerősítve egymás iránti érzelmeinket.

Az idilli Balaton-felvidék és a Kis-Balaton

A Balaton sokaknak csak mint nyaralóhely jut eszébe. Pedig a Balaton és környéke a legszebb tavasszal és nyáron. A táj békés, nincs zsúfoltság. A legszebb ilyenkor az üde zöld táj, mely legjobban a Balaton-felvidéken barangolva élvezhető.

A tó csodás látványt nyújt a magaslatokról, a romantikus nevű kis falvak – Köveskál, Salföld, Szentbékkálla, Mindszentkálla – környéke pedig bővelkedik az egyedülálló természeti szépségekben, hangulatos összebújásokra alkalmas sétautakban. A Káli-medence kőrengetege, az egykori Pannon-tenger megkövesedett homoktúrzásai vagy Hegyestű bazaltsípjai ámulatba ejtik az arra járót. A séták mellett akár kerékpárra is pattanhatunk, és néhány óra alatt végigkerekezhetjük a környéket, vagy betérhetünk egy-egy badacsonyi, monostorapáti borospincébe egy pohár finom borra. Szálláslehetőségként nem csupán Balatonfüred, Tihany vagy Tapolca szállodái kínálkoznak, hanem

számtalan kisebb fogadó és panzió kínál a Balaton-felvidék településein kényelmes és romantikus lakhelyet.

Ha netán valamelyik hévízi vagy zalakarosi wellness szállodát választjuk idilli együttlétünk helyszínéül, és közben élvezni szeretnénk a természet vadregényes szépségeit, tegyünk egy kirándulást a Kis-Balatonhoz. Hazánk egyik leggazdagabb és szigorúan védett nemzeti parkja ez a vidék. A Zalavár-Balatonmagyaród út mellett a Kányavár kilátójából, illetve sétaútjain andalogva felfedezhetjük a vidék minden szépségét.

A mesebeli Tisza-tó

A legtöbb ember különös vonzódást érez a víz iránt, így aztán a vízpart közelsége igazán érzelmes állapotba ringat mindenkit. Az egykori tiszai víztározó – mely egyébként még ma is fontos szerepet játszik hazánk második legnagyobb folyójának vízszabályozásában – az elmúlt 20 év alatt igazi vízi paradicsommá alakult át. Miközben gondosan őrzik a természeti értékeket – a növény és állatvilágot –, kiépült az az infrastruktúra, mely harmonikusan illeszkedik környezetébe, de az oda látogatók kényelmi igényeinek is megfelel. A panzióktól a négycsillagos szállodáig többféle szálláshely kínálkozik a tó környéki településeken, melyek mind remek kiindulópontjai a kirándulásoknak. A tavon lehet csónakázni, kenuzni vagy motorcsónakkal felfedező útra indulni, megpihenhetünk eldugott kis öblökben, közben a vízi világ ezernyi hangja vesz körbe minket. Abádszalókon sétahajóra szállhatunk, így

a vízi paradicsom minden arcát megismerhetjük.

Itt is lehet kerékpárt kölcsönözni, hogy két keréken barangoljuk be a tópartot és a szigeteket.

Hercegek, grófok, bárók nyomában

Ha a romantikus kiruccanást történelmi időutazással kombinálnánk, válasszuk úti célként valamelyik hazai kastélyszállót. Higgyék el, urak, nincs olyan nő a földön, aki ne vágyna – akár csak lelke legmélyebb titkos zugában is – arra, hogy egykori királynék, hercegnék, grófnők vagy bárónők termeiben időzzön kedvesével. S a nők igazán hálásak, ha valaki megvalósítja legtitkosabb vágyaikat is!

Bőséges a választék a pompásan felújított és gyakran luxuskényelemmel, nagyrészt korhűen berendezett kastélyokból és kúriákból Röjtökmuzsajtól Kétpóig, Parádsasvártól Bikalig. Ráadásul a legtöbb kastélyszálló wellness szolgáltatásokat is kínál, ami még varázslatosabbá és emlékezetesebbé teszi az ott töltött időt.

A kastélyokat, kúriákat övező gyönyörű parkok, angol és francia kertek, erdők és kis tavak pedig az érzelmes andalgások ideális helyszínei.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

A TV2 házaspárja váratlanul különvált

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

vg.hu

Az orosz hadiflotta is megjelent a Vörös-tengeren

ripost.hu

Ezzel vége, 4 csillagjegynek szünetre van szüksége, de azonnal!

hirtv.hu

Megtalálta az ukrán szálat az orosz Nyomozó Bizottság a krasznogorszki terrortámadással kapcsolatban

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

astronet.hu

A balszerencse bevonzása: így kerülheted el!

ripost.hu

Áprilisi pénzeső! Erre a 3 csillagjegyre rámosolyog a szerencse

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

ripost.hu

Megmutatta: ez a piszok jóképű férfi Sydney van den Bosch vőlegénye

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÚTISÚGÓ

Filmes élményre vágysz itthon? Ezek a hazai programok viszik az Oscart

ÚTISÚGÓ

Már most lefoglalnád a nyaralást? Ezekre nagyon figyelj oda!

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!