ÚTISÚGÓ

Ez az a hely, ahol jakuzziból nézheted a somogyi naplementét

A Somogy Kertje Üdülőfalu a somogyi dombok között bújik meg egy aprócska faluban, Bonnyán.
  • Szerző: RIPOST

Az öt falusi parasztházból és udvarházból álló szálláshely egy hatalmas kertben helyezkedik el, megőrizve a falu eredeti képét és idilli hangulatát. A szépen gondozott kertben magyar falvakból ismerős virágok, cserjék nyílnak, de érik az udvarokon és az út mentén meggy, cseresznye, málna és szeder is. A Balaton sekély déli partja csupán fél órára, a gyógyvízéről híres igali fürdő pedig csak alig 10 km-re van innen.

Az igali gyógyvíz

Az igali gyógyvíz magas hőmérséklete és jelentős ásványi anyag tartalma miatt nagy gyógyhatással bír: segíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, enyhíti a krónikus nőgyógyászati bántalmakat – vérzési rendellenességeket, hólyaghurutokat és gyulladásokat, de jótékony hatással van urológiai bajokra és a gerincbántalmakra is.

Ez a gyógyvíz meddőségi problémák kezelésében is hatásos segítséget nyújt. Ivókúraként pedig anyagcserezavarok, emésztési rendellenességek esetére ajánlják a szakemberek. Jódtartalma révén sebeket gyógyít, brómtartalma az álmatlanságtól szenvedőkön segít, fluoridja óvja a fogakat.

Elszigetelten, teljes biztonságban

A Somogy Kertje Üdülőfalu egyedi szálláshely. Különlegességét az adja, hogy házai egymástól 20-80 méter távolságra helyezkednek el, a legtávolabbi ház a központi fogadóépülettől 900 méterre, a falu másik utcájában található.

A négycsillagos, falusi szálláshely rendelkezik saját szabadtéri medencével, finn szaunaházzal, a főépületben találunk biliárdot, asztaliteniszt, csocsót és gyermekjátszót is. Igazi különlegessége azonban az a kültéri jakuzzi, amelyben ülve vadregényes környezetben, a szabad ég alatt csodálhatjuk a természetet, hallgathatjuk az erdő zaját, a madárcsicsergést, illetve gyönyörködhetünk a végtelen éjszakai égboltban.

Falusias környezet, házias ízek

Az üdülőfalut körülölelő csodálatos természeti környezet, a somogyi dombok, erdők világa igazi kirándulóparadicsom, ezen kívül fenséges erdei gomba lelőhely. Az elszórtan elhelyezkedő parasztházak és a nemesi udvarházakat idéző épületek szobái sem egyformák. Ami közös bennük, az a kovácsoltvas- és fabútorzat, valamint a harmonikus színvilág.

Az étterem kínálatában alapvetően klasszikus magyaros ízeket találunk. De nemcsak az étlapról választhatunk különlegességeket – előzetes egyeztetéssel langallósütésre, tárcsás grillezésre és kürtőskalács készítésére is van lehetőség. Az alapanyagok frissességéről pedig a ház körüli konyhakert és a helyi gazdák gondoskodnak.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?