ÚTISÚGÓ

A világ leghosszabb virtuális valóság csúszdáját nyitották meg a szomszédban!

Az osztrák-magyar határ közelében fekvő Locsmándon (Lutzmannsburg) megnyílt a világ leghosszabb, virtuális valóság szemüveges csúszdája, amely a Twister nevet kapta és 202 méter hosszú.

A locsmándi Sonnentherme élményfürdőben avatták most fel azt a 202 méter hosszú Space Twister csúszdát, amelyen csúszva háromféle virtuális világba merülhetnek el 7 év feletti vendégek: csúszhatnak a sárkányok, az űrlények és a fantázia világában is. A vízi bobon ülve, a teljes csúszás ideje alatt mindenki egy 360°-os, térhatású VR szemüveget visel és ezáltal önmaga irányítja az eseményeket.

A virtuális valóság élmény az egy teljes perces csúszás ideje alatt elkalauzolja például a fürdőzőt, mint űrhajóst a bolygók és világító égitestek világába, hatalmas aszteroidák és űrhajók közé. Olyan érzést kelt, mintha egy videojátékba csöppenne az ember. Az utazás ideje alatt óriási élményeket lehet átélni. Egy csúszás ára: 2 euró.

Giga csúszás a Monster Ride-on

Ugyanitt található egyébként a 270 méter hosszú „XXL Monster Ride“, Ausztria leghosszabb beltéri csúszdája, melyben úszógumikkal akár hárman is csúszhatnak egyszerre.

Az ugrótoronyról 1, 2, vagy 3 méterről is belecsobbanhatunk a mélybe. Aki viszont inkább a magasba vágyik, az felmerészkedhet a három méter magas mászófalra – ahonnan a kültéri „Splash“ medencébe csobbanhat bele.

 

 

Cél: a teljes kikapcsolódás

„A Relax World segítségével kialakítottunk egy nyüzsgéstől mentes nyugodt helyet a szülők részére is – de a gyerekek nélkülözése nélkül” – mondja Werner Cerutti, a Sonnentherme élményfürdő vezérigazgatója. A pezsgőágyakon és a masszázsfelületeken 170 négyzetméteren nyújt felüdülést a kellemesen meleg termálvíz a szülőknek.

Bővebben a fürdőről

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?