Létrehozva: 2018.05.12.

A világ legfurább szállodái

Ha valami izgalmasra vágyunk, nem muszáj afrikai szafarira mennünk vagy sziklát másznunk. Elég, ha megszállunk egy bizarr szállodában.

Szerző Fehér Virág

Ha valami igazán izgalmas dologra vágysz, válassz magadnak az alábbi szállodák közül és hidd el, nem fogsz unatkozni!

1. Quinta Real (Mexikó)

A mexikói Zacatecas városában található ez a káprázatos hotel, aminek elhelyezkedése nem mindennapi: egy korábban bikaviadaloknak helyet adó arénában építették fel, szobái pedig a gyönyörűen felújított belső térre néznek.

2. Marmara (Törökország)

Ez az Antalya-ban lévő forgó szálloda egy igazi építészeti csoda. A 2750 tonnás épület egy víztartályon lebeg, így szinte észrevétlenül halad körbe, hogy a szobákból mindig más-más kilátás nyíljon a Földközi-tengerre.

3. Null Stern Hotel (Svájc)

Ez a „nulla csillagos” szálló igazi földalatti élményt kínál a látogatóknak, ugyanis egy, a hidegháborús időszakból fennmaradt bunkerben helyezkedik el, és természetesen minden luxust nélkülöz.

4. Beckham Creek Cave (USA)

Az arkansasi sziklák területén fekszik ez a barlanghotel, aminek a megépítése négy évig tartott. Sziklába vájt mivolta ellenére központi fűtés és jakuzzi is található benne, sőt, esküvői ceremóniák helyszíneként is szolgál.

5. Schneedorf (Ausztria)

A Schneedorf Hotel lényegében egy hatalmas jégkunyhó 2700 méter magasan a tiroli Alpokban, amely báránybőrrel fedett légmatracokkal és erotikus jégszobrokkal csábítja a vendégeket.

6. Ariau Amazon Towers Hotel (Brazília)

A Manaus városától 56 kilométerre, a brazil esőerdőben fekvő hotelnek az a különlegessége, hogy a fák lombkoronájának szintjén épült meg, így teljes összhangban lehetünk a természettel. A szálloda hat és fél kilométernyi kiépített gyalogutat és 110 méteres magasságban nászutas lakosztályt is kínál.

7. Homoki Lodge (Magyarország)

A Homoki Yurt Luxus Glamping a hagyományos sátras kempingezés élményét továbbgondolva a kényelmet és a luxust ötvözi a tradíciókkal. Összesen hét saját terasszal, padlófűtéssel, légkondicionálóval felszerelt belső három szintes ősmagyar stílusú jurta áll rendelkezésre. (https://ruzsa.utisugo.hu/szallasok/homoki-lodge-boutique-hotel-701979.html)

8. Hotel Marqués De Riscal (Spanyolország)

Ez a meghökkentő stílusú, Frank Gehry által tervezett szálloda Elciego városában található, a spanyol Rioja borvidék szívében.

9. The Old Railway Station (Egyesült Királyság)

Aki odavan a régi vonatokért, az valószínűleg szeretni fogja ezt a Chichester szélén lévő szállót. A négy átalakított vasúti kocsi mindegyike egy-egy lakosztályt rejt magában.

10. Jumbo Hostel, Svédország

A szálló honlapja mindent elmond erről a különlegességről: „Töltse az éjszakát egy igazi Jumbo Jet repülőgép fedélzetén – a földön!” Az élmény valószínűleg kárpótolni fog mindenkit a szűkös helyért.

11. Crazy Bear (Egyesült Királyság)

A Crazy Bear Csoport szállásai extravagáns dizájnnal és eklektikus stílussal szemkápráztató látványt nyújtanak, miközben az igazi luxus érzetét keltik.

12. Winvian (USA)

Ennek a connecticuti üdülőnek mind a 18 nyaralóját különböző tematika szerint építették. Az egyik legérdekesebb talán a hotelszobává átalakított helikopter, de van fa tetején épült kunyhó, golfház és zeneszoba is.

13. Dream Cave Hotel (Törökország)

A Dream Cave Hotel csak egy a számos, Kappadókiában elhelyezkedő barlangszállók közül, ám ami különlegessé teszi, az az, hogy négy szobája a híres, természet alkotta sziklaképződmény, a tündérkémények belsejében található.

14. Treehouse (Egyesült Királyság)

A cornwalli Deerpark erdőben fekvő Treehouse rozoga, ferde ajtóival, össze-vissza álló tetőcserepeivel és a házikón keresztül növő hatalmas tölgyfával várja azokat a vendégeket, akik a megszokottól teljesen eltérő környezetre vágynak.

15. The Poseidon Resort (Fidji)

A Poseidon Resort a víz felszíne alatt 12 méterrel helyezkedik el, és 10 centiméter vastag akrilüveg burkolattal látták el, így a vendégek a saját szobáikból nyerhetnek betekintést a tenger élővilágába.

16. The Library Hotel (USA)

Ez a Manhattan szívében fekvő luxushotel igazi érdekességnek számít az utazók körében. A szálloda minden emeletét egy régi könyvtári besorolás, a Dewey-féle tizedes osztályozás egy-egy kategóriájának szentelték. A kilencedik emeleten például csak a 900-as osztályba tartozó, vagyis a történelmi és földrajzi olvasnivalók kaptak helyet.

 

 

Szerző Fehér Virág

Ez is érdekelhet

origo.hu

Ukrajna véletlenül bejelentette: közük lehetett a moszkvai terrortámadáshoz

origo.hu

Magyar Péter ámokfutása börtönben érhet véget

borsonline.hu

Emlékszel még ezekre az ikonikus magyar színészekre? Teszteld velünk!

ripost.hu

Modellkarrierrel kacérkodik Hernádi Judit lánya

mandiner.hu

Ezzel a fotóval mondatná le Orbán Viktort Pankotai Lili (FOTÓ)

origo.hu

Németország döbbenetes háborús bejelentése, minden megváltozik

mindmegette.hu

Óraátállítás: Ha azt hiszed, csak a faliórát kell átállítani, van egy rossz hírünk

ripost.hu

Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

ÚTISÚGÓ

Filmes élményre vágysz itthon? Ezek a hazai programok viszik az Oscart

ÚTISÚGÓ

Már most lefoglalnád a nyaralást? Ezekre nagyon figyelj oda!

ÉLETMÓDI

360 millióért duplex lakása is lehet, és 135 négyzetméteres terasza a belvárosban!

ÉLETMÓDI

Megszállottan szerelmes vagy a párodba? Lehet, Bovaryné-szindrómád van

ÉLETMÓDI

Így erősítsd meg otthon a gátizmaidat! Nem csak nőknek!

ÉLETMÓDI

Nem tudsz dönteni az indukciós és a kerámia főzőlap között? Segítünk, melyiket válaszd!

ÉLETMÓDI

A kínai horoszkóp felfedi: ezekre a jegyekre szenvedés vár márciusban

ÉLETMÓDI

Még reggel is az álmod hatása alatt vagy? Ez történhetett!