ÚTISÚGÓ

A tökéletes nyaralás 5 egyszerű titka

A családok már javában tervezik a közös nyaralást, amely, ha minden jól megy, életre szóló élmény lesz. Ha ezeket az egyszerû szabályokat betartod, garantáltad jól végződik a vakációd.
címkék:

Tervezzetek közösen

Vond be az egész családot a tervezésbe, beszéljétek meg, hova mentek, mi mindent fogtok csinálni! Jó módszer, ha elsőként mindenki összeírja, mire vágyik a nyaralás alatt, aztán egy asztalhoz ülve egyeztessétek az igényeket. Gondoljátok át, mi az, ami belefér, hol kell kompromisszumokat kötni, aztán véglegesítsétek a tervet. Így mindenki sajátjának érezheti majd a nyaralást!

Programot mindenkinek

Mindenképp érdemes olyan helyet választani, ahol sokféle programlehetőség közül lehet választani, így az energiabomba gyerkőc éppúgy megtalálja a neki való időtöltést, mint az elvonulásra vágyó kamasz. Erre nagyszerű lehetőséget teremtenek az élményfürdő mellett található illetve azzal összeépült szállodák, ahol a fiatalabb és idősebb gyermekek egyaránt jól szórakoznak. Itt a legnépszerűbbek a különböző méretű és gyorsaságú vízi csúszdák illetve vízi élményelemek, mint például a sodrófolyosó, de a kifejezetten kisebbeknek szóló spa programokat is imádják a gyerekek. A felnőtteknek eközben jól jöhet, ha vannak csendes helyek, ahol kikapcsolhatnak: a medencék mellett található pihenő ágyak például tökéletesek erre.

Válasszatok időjárásbiztos szállodát

Kevés dolog tudja jobban elrontani a nyaralást itthon, mint egy rosszkor érkező hidegfront vagy esős hét, amikor kénytelenek vagyunk visszapakolni a bőröndbe a fürdőruhákat és a naptejet. Biztos előfordult már, hogy az égiek nem voltak kegyesek hozzátok, és naphosszat csak egymást érték a zivatarok, ti pedig a négy fal közé szorultatok. Hogy ezt elkerüld, ajánlatos már az üdülés tervezésekor is figyelembe venni, hogy a nyári időjárás olykor bizony kiszámíthatatlan, és olyan szállodát választani, amelynek saját wellness része van, de még jobb, ha a hotel egy élményfürdőhöz kapcsolódik.

Kezeld rugalmasan a szabályokat

Ha vannak is évközben kialakított szabályok, javasoljuk, hogy ilyenkor legyél engedékenyebb. Legyen a nyaralás egy olyan különleges „időzóna”, amelyikben nem minden olyan merev, mint a hétköznapokban. Engedjétek el magatokat, és a gyerkőcöknek is legyen lehetőségük különleges dolgokat kipróbálni. Ehhez persze olyan gyermekbarát szállodát érdemes választani, ahol sokféle programot kínálnak, van külön játszóház, és gyermek-csalogató aktivitások, például bowling parti, gyurmázás és egyéb kreatív foglalkozások.

Használjátok ki a közösen töltött időt

Nagyszerű persze, ha fantasztikus programokat szervezel a gyerekednek a nyaralás alatt, de ne felejtsd el, hogy ez az évnek az egyik olyan időszaka, amikor végre együtt a család. Ezért mindenképpen szakíts időt arra is, hogy legyenek olyan élmények, amelyekben együtt vesztek részt, ilyen lehet a közös vízi csúszdázás vagy egy kalandpark meglátogatása.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?