ÚTISÚGÓ

A legszebb őszi kirándulóhelyek, ahová kisvasút visz

Magyarország legszebb erdőiben kirándulhatsz, és nem is akárhogyan! Most olyan erdei utakat mutatunk, ahol vízesések, tavak, barlangok mentén fut a vonat. Gyönyörködj az őszi tájban, élvezd családdal, barátokkal a hétvégét!

Megérkezett az ősz, de a hűvösebb időnek is lehet örülni, hiszen ez az egyik legszebb időszak a kirándulásra. Ha szeretsz kisvasúton utazni,  akkor ezeket az úticélokat neked találták ki. Magyarország csodálatos tájaira kalauzolunk most el képekben, de ha valamelyik megtetszik érdemes ellátogatni a helyszínre is.

1. Márianosztra

Szombat-vasárnap egészen november elejéig járnak a kisvasutak, Szob- és Márianosztra valamint Márianosztra és Nagyírtás között. A család egyik kedvenc útvonala lehet a Börzsönyben. Márianosztrán megnézhetitek a Dunakanyar leglátványosabb Kálváriáját. A falu keleti oldalán találjátok a Kálvária-hegyet a kis kápolnával és a a barokk szoborcsoporttal. Szuper kirándulási lehetőség!

2. Gemenc

A Gemenci erdő az Alföld nyugati részén, a Sárközben terül el. Itt található Magyarország legnagyobb ártéri erdője. A kisvasút Szekszárd külterületének számító Bárányfoktól Pörbölyig halad. A Duna-Dráva Nemzeti Park egy részét nézhetitek meg a kirándulás során.

3. Királyrét

Királyréti Erdei Vasút Magyarország legrégebbi vasútjainak egyike. A Börzsöny legnagyobb vizeit összegyűjtő Morgó patak völgyében halad Szokolyán keresztül a Királyrétig. A börzsönyi túrák egyik legszebb kiindulóhelye. A Királyrét szinte a hegység közepén található, nem véletlenül imádják az ide látogatók.

4. Szilvásvárad

A Szilvásváradi Erdei Vasút a bükki Szalajkavölgybe viszi el a kirándulókat. A szilvásváradi  lovaspályától a Fátyolvízesésig tart az út. Régen főleg faanyag és mészkő szállítására használták a kisvasutat, ma már a turisták utaznak rajta érdemes egy hétvégén meglátogatni ezt a csodás tájat is.

5. Lillafüred

A Lillafüredi kisvasút igazi hegyi pálya, meredek hegyoldalakban, különleges völgyhidakon, alagutakon vezet keresztül az útja. A diósgyőri vár közeléből juthatunk el számos látványossághoz: a Garanda völgybe, a Hámori-tó partján keresztül, a vízesésekhez, de a barlangokhoz is számos gyalogos túrát tehetünk.

 

 

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?