ÚTISÚGÓ

A legjobb húsvéti programok hétvégére

Kezdődik az húsvét, összeszedtük a legjobb programokat a hétvégére, ha nem csak otthon szeretnénk tölteni az időt. Hidd el, lesz miből választanod!

Közeleg a húsvét, több napon keresztül szervezhetünk közös programokat. Ehhez szeretnénk most segítséget nyújtani. Nézz körül és válassz!

Húsvéti nyuszikeresés a Vasúttörténeti Parkban – április 21-22.

Áprilistól újra megnyitja kapuit Európa legnagyobb interaktív vasúti parkja. Nagyszabású, kétnapos évadnyitó rendezvénye húsvét vasárnap és húsvét hétfőn kerül megrendezésre. Mindkét nap játékos Húsvéti Nyuszikeresés várja a kisebbeket. Aki megtalálja a park területén elrejtett összes tapsifülest, megfejti a feladványt és begyűjti az összes pecsétet, az garantált ajándékot kap. A kreatív sarokban kézműves foglalkozásokat szerveznek, húsvét hétfőn pedig igazi hagyományőrző foglalkozásokkal bővül a program, így például a nemezeléssel és gyertyaöntéssel. Április 22-én a kicsiket állatsimogató is várja, ahol közelről is megismerkedhetnek a háztáji kis- és nagyállatokkal.

Húsvét a Várkert Bazárban – április 20-22. (ingyenes)

Színes családi programokkal, hagyományőrző foglalkozásokkal, néptánc bemutatóval és felvonulással, gasztroshow-val, koncertekkel vár ebben az évben is mindenkit. Április 20-án, szombaton 11 órától fellép Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar, vasárnap 15 órától a Kiskalász, hétfőn 15 órától Bognár Szilvia, de lesz még bábelőadás és húsvéti kézműves foglalkozások, állatsimogató is.

Húsvéti Állatságok a NOÉ Állatotthonban – április 19, 10:00-14:00 (ingyenes)

Szeretettel várnak mindenkit, aki szeretne testközelből megismerkedni a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó állatokkal. A gondozók és önkéntesek segítségével lehetőség lesz simogatni nyuszikat, birkát, kecskét, malacot. De lovak, lámák és minden szőrös és tollas állat is vár mindenkit a NOÉ állatotthonban.

Szentendrei Skanzen Húsvét – április 21-22.

A húsvét a legrégibb keresztény ünnep és egyúttal a legjelentősebb is az egyházi év ünnepeinek sorában. Mivel idén közel esik Szent György napjához, az idei rendezvény központi témája legősibb húsvéti jelképünk, a bárány, és a hozzá kapcsolódó tevékenységek, a pásztorság és a juhászat lesz, de természetesen kézműveskedéssel, játékokkal, koncertekkel is várnak mindenkit.

Húsvét a Budakeszi Arborétumban – április 19-22.

A családi programok már nagypénteken megkezdődnek a Budakeszi Arborétumban a húsvéti tojásdíszek készítésével. A gyerekek számára 30 hektár biztonságos, mégis vadregényes terület áll rendelkezésre a természet megismerésére, bújócskára, hétfőn pedig a húsvéti nyúlfészek keresésére. Az egyéni térkép alapján felkutatott nyuszi díszeket a pénztárban kis csokoládé-csomagra válthatják be a gyermekek. Az állatsimogatóban bárányok és nyuszik simogatására is lehetőség lesz, illetve idén először mindenki elhelyezheti a saját tojás díszét az arborétumi tojásfára. A gyermekek számára természetismereti játékokkal, vetélkedőkkel is készülnek.

Hollókői Húsvét – április 19-22.

Kézműves portékák, gasztronómiai kalandok, hagyományos húsvétolás, locsolkodás, koncertek és rengeteg jó program vár mindenkit Hollókőn. Középkori húsvét is lesz a várban szombattól hétfőig lovagi táborral, fegyveres bemutatóval és középkori muzsikával.

Matyó Húsvét – Mezőkövesd, április 21-22.

Népi játékok udvara, fa körhinta, tojásfestő bemutató és kézműves foglalkozás, népművészeti termékek, kirakodó vásár, mesterség bemutatók az alkotóházakban (bútorfestő, mézeskalácsos, szövő, tűzzománcos, fazekas), zene és tánc várja az idelátogatót a Hadas városrészben.

Szeri Húsvét – Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, április 21-22.

Rügyfakasztó vasárnap és vízbevető hétfőn kel életre Ópusztaszeren a skanzenben. Korhű ruhákba öltözött menyecskék, legények elevenítik meg az húsvéti szokásokat. Ételszentelés, tojásfestés, régimódi locsolkodás, muzsikaszó, meglepetések és nyeremények, várják mindazokat, akik a természethez közel szeretnék ünnepelni a feltámadást.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?