ÉLETMÓDI

Veszélyes helyek a világban, ahol nem érdemes egyedül mászkálni

Egyedül utazni a világban manapság egyre népszerûbb a fiatalok körében, viszont vannak olyan helyek, ahova nem ajánlott elindulni.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Utazás előtt mindenképp tájékozódjunk a célpontunkról és ha az olvasottak alapján nem tűnik biztonságosnak a környék, akkor érdemes utazási tervet módosítani vagy utazótársat keresni. Most mi is összeszedtünk 6 olyan helyet, amit egyedül jobb elkerülni.

1. Mexikóváros, Mexikó

Mexikóvárosban szinte mindennapos az emberrablás és a fegyveres támadás. Ha taxira lenne szükség, akkor érdemes nem az utcán leinteni egyet, hanem telefonon rendelni, illetve nem egyedül bóklászni a városban.

2. Caracas, Venezuela

A gazdasági krízistől küszködő Venezuelából nem a legjobb hírek kerültek ki a világsajtó hasábjaira az elmúlt időszakban. Az évek óta a legveszélyesebbnek tartott dél-amerikai ország ma teljes káoszba fulladt. Ezen felül Caracasban történik a világon a legtöbb gyilkosság is.

3. Detroit, USA

Detroit az USA egyik legveszélyesebb városa. A probléma oka, hogy megszűntek az autóipari gyárak, és rengeteg ember lett munkanélküli. Akik ott maradtak, sokan a rablásban, betörésben és a drogokban látják a kiutat.

4. Lima, Peru

Habár Lima közbiztonsága javuló tendenciát mutat, azért még mindig érdemes elővigyázatosnak lenni, hiszen a zsebesek és az utcai bűnözés még mindig jelen van.

5. Új-Delhi, India

Új-Delhi a világ egyik legkoszosabb városa, ahol több mint 12 millió ember él. A városban gyakori a lopás és a bűnözés, így ha valamiért oda utaznánk, semmiképp ne menjünk egyedül.

6. San Pedro Sula, Honduras

Az Észak-Hondurasban található San Pedro Sulában a legnagyobb probléma az illegális fegyverkereskedelem. Ki tudja, hogy mikor lennénk rosszkor rossz helyen...

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?