ÉLETMÓDI

Tippek a nyaraláshoz: Fedezzük fel Montenegrót autóval!

Ha a repülős utazás valamiért nem kedveled, de mégiscsak szeretnél felfedezni egy új országot, akkor érdemes fontolóra venni Montenegrót.
  • Szerző: Ripost

Sokan inkább autóval szeretnek egy nyaralásra elindulni, de a legtöbben legfeljebb a horvát tengerpartokig jutnak el. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, ami az autósokat érinti. 

A legfőbb érvek a montenegrói nyaralás mellett

1, Olcsóbb, mint Horvátország.

2, Az ország bővelkedik a szebbnél-szebb tengerpartokban; vadregényes, kavicsos, sziklás partszakasz, homokos strand, minden igényre van megoldás.

3, Ha már nem bírod a forróságot, csak egy karnyújtásnyira vagy a hegyektől, ahol teljesen más klíma vár. A természetjáróknak mindenképp érdemes ellátogatni a Durmitor Nemzeti Parkba.

4, Montenegró csodálatos kanyonokkal is rendelkezik, ahol még raftingolni is lehet.  

5, Fantasztikus középkori településeket látogathatunk meg, mint például Kotor vagy Budva óvárosa.

6, A középkori, freskókkal díszített, ortodox templomok nem mindennapi látványt mutatnak.

7, A hús- és tengeri herkentyű imádóknak Montenegró maga a paradicsom. 

Melyik útvonalon menjek?

Magyarországról három különböző útvonalon is el tudunk jutni Montenegróba; Horvátországon, Bosznián vagy Szerbián keresztül. A leggyorsabb Horvátországon át tudunk lejutni, de ez a leghosszabb, 1000 km-es útvonal. Budapestről Kotor Bosznián keresztül csak egy picivel több időt vesz igénybe, mint ha Horvátországon át mennénk, de közel 200 km-rel rövidebb és az úthasználati díj is kevesebb. A szerbiai alternatívát pedig leginkább a Szeged és környékén élőknek ajánljuk.  

Montenegrón belül hova?

Ha szereted a nyüzsgést, a pezsgő éjszakai életet, akkor Budvát javasoljuk, ha inkább egy nyugisabb utazásra és vadregényes tájra vágynál, akkor a Kotori-öböl településeit, ha pedig szintén nyugis, de inkább hosszabban elnyúló partokra, akkor viszont Dél-Montenegró nyaralóhelyeit ajánlanánk.