ÉLETMÓDI

Te tudod, mi lehet a kézipoggyászban? Íme, a pontos lista!

A kevésbé tapasztalt utazók legtöbbször a kézipoggyász korlátaival kapcsolatos kérdésekben bizonytalanok. Nézzük meg, mit lehet, és mit nem lehet felvinni a fedélzetre!
  • Szerző: Ripost

A feladott poggyásszal ellentétben a kézipoggyász végig velünk lesz az utazásunk alatt. Újabban a Ryanair beszállás előtt elkérheti a nagyobb táskákat, hogy helytakarékosság miatt azokat a gép hasába pakolja. Ha feladott poggyászt is viszünk, érdemes megfontolni, mit teszünk abba, és mit a kézibe. Azt szokták tanácsolni, hogy hosszabb utazások alatt mindenképp legyen egy váltóruha a kézipoggyászban arra az esetre, ha a feladott bőröndünket késve kapnánk meg, vagy ha teljesen elveszne.


A fedélzetre vihető kézipoggyászt velünk együtt a biztonsági ellenőrzésnél veszik górcső alá.

Folyadékból maximum 10 darab 100 ml-nél nem nagyobb tartállyal vihetünk fel.

Ide tartozik a fogkrém, hajzselé, tusfürdő, borotválkozó krém, bármilyen kézkrém, de még a konzerv étel és a folyékony gyógyszer, szemcsepp is. Ezeket egy átlátszó zacskóban kell szállítani a poggyászon belül, és ellenőrzéskor ki kell vennünk a táskából, ezért javasolt könnyen elérhető helyen tartani. Abban az esetben, ha 100 ml-nél nagyobb gyógyszert szeretnénk a fedélzetre vinni, orvosi igazolást szükséges bemutatni. Ha kisbabával utazunk, akkor a bébiételt a biztonságiak sok esetben megkóstoltatják a szülővel.

A kézipoggyászba vihetünk továbbá elektronikai eszközöket, hajvasalót, fésűt, töltőket, de nem engedélyezett semmilyen szúró-vágóeszköz, tűzgyújtásra alkalmas eszköz, spray, bénító eszköz, stb. Körömvágó olló, reszelő határeset, nem érdemes velük kísérletezni, hiszen ezeket is elveheti.


A biztonsági vizsgálat után vásárolt termékeket szabadon lehet a gépre vinni, méretétől és jellegétől függetlenül, így a nagyobb méretű folyadékokat is. Ráadásul ezeket a termékeket a kézipoggyászon kívül, ingyenesen lehet a fedélzetre vinni megfelelő zárt szatyorban.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?