Létrehozva: 2017.04.18.

Tasmánia különlegességei

A csodás természeti értékekkel rendelkezõ Tasmaniát, Ausztrália déli szigetállamát csak nem rég kezdte felfedezni a nemzetközi turizmus.

A csodás természeti értékekkel rendelkező Tasmaniát, Ausztrália déli szigetállamát csak nem rég kezdte felfedezni a nemzetközi turizmus. A szigeten két repülőtér is működik, viszont csak belföldi repülőjáratokat fogadnak. Talán ez lehet az egyik ok, hogy miért nem érkezik annyi látogató a szigetre, de valószínűleg a hidegebb időjárás se olyan vonzó mindenkinek. Annak ellenére, hogy nincs olyan sok turista, mint az ország keleti partján mindenképp megéri Tasmaniát is felvenni a bakancslistára, hiszen a táj lélegzetelállítóan gyönyörű. A helyiek szerint Tasmania a világ egyik legtisztább és leggyönyörűbb helye. Utánajártunk, valószínűleg nem tévednek.

1. Cradle Mountain Nemzeti Park

A jégkorszak által formált Cradle Mountain Nemzeti Parkban kiválóan kiépített túraösvényeken, különleges növények és állatok mellett sétálhatunk. Nem kell szerencsésnek lenni ahhoz, hogy vombatot lássunk, hiszen itt napközben is legelésznek ezek a végtelenül édes állatok. Habár a vombat nagyon cuki, de ne próbáljunk meg velük szelfizni, mert nagyot tudnak karmolni.

2. Tasman Nemzeti Park

A Tasman Nemzeti Parkban túrázva érintetlen tengerpartokat, különleges barlangokat és a víz által kialakított boltíveket láthatunk. A környék érdekessége Port Arthur, ahol meglátogathatjuk az egykoron börtönként működött épületet, ahova a 18. és 19. században a britek az elítélteket szállították.

3. Bruny sziget

Bruny területileg Szingapúrral egyezik, viszont ezt az ausztrál szigetet csak 600-an lakják. A sziget igazából két szigetből áll, melyet egy keskeny homok híd köt össze. A homok híd közepén egy kilátópontot találunk, ahonnan lélegzetelállító a panoráma.

4. Henty homokdűne

Tasmaniában még homoksivatagban is járhatunk, ha a szigetállam nyugati oldalára utazunk. Az élmény tényleg olyan, mintha a Közel-Keleten lennénk.

5. Mt. Field Nemzeti Park

A Mt. Field Nemzeti Parkban megtekinthetjük Tasmania legszebbnek választott vízesését, illetve a világ második legmagasabb fáit. A nemzeti park fáit méretre csak a kaliforniai Redwood Nemzeti Parkban található óriásfák előzik meg.

6. Bay of fires

Tasmania paradicsomi környezete a Bay of fires. Ezen az öböl mentén, a fehér homokos parton sétálva trópusi környezetben érezhetjük magunkat. A plusz pont, hogy alig fogunk találkozni valakivel.

7. Wineglass bay

Tasmania leglátogatottabb turisztikai célpontja a Wineglass bay. A kilátóponthoz egy kb. 2 km-es túra vezet fel, viszont mindenképp megéri a fáradozást, hiszen a panoráma csodás. Aki még bírja energiával, az tegye meg a teljes 10 km-es kört, ami a még vadregényesebb Hazards beach mellett vezet.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszületett az ítélet, egy vagyont kell fizetni Cristiano Ronaldónak

origo.hu

Spontán öngyulladás: minden magyarázat nélkül gyulladt fel több ember

metropol.hu

„Rémálom lenne” – Schäfer András a legrosszabbtól tart

hirtv.hu

Bayer Zsolt: Ide hallgass, te Magyar Péter!

ripost.hu

Nem bírt magával Lőw Zsolt, ő tette helyre a Bayern BL-hősét

vg.hu

Új korszak kezdődik: péntektől mindenki tudni fogja, megéri-e átjárni tankolni a szomszédos országokba

origo.hu

Elképesztő dolgok történtek a római bordélyházakban

mindmegette.hu

Itt a vége: Széll Tamás szomorú bejelentésére senki sem számított

she.life.hu

A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

ripost.hu

Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

ripost.hu

Közleményt adott ki a TEK a magyar lakosok számára

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-