ÉLETMÓDI

Nincs ötleted? Íme 2017 legjobb utazási célpontjai

Nincs ötleted, hogy hova kéne elutazni 2017-ben? A Lonely Planet, az egyik legismertebb utazási oldal összeállított egy listát a jövő év legizgalmasabb utazási célpontjairól. Nézzük, melyik országokat ajánlják az utazási szakértők.
címkék:
  • Szerző: Ripost

1. Kanada

Kanada bővelkedik a természeti szépségekben, hegyekben, gleccserekben és a gyönyörű tavakban, így az ország kiváló választás a túrázást kedvelőknek. Kanada a kirándulási lehetőségek mellett tiszta, biztonságos kozmopolita városokkal is büszkélkedhet.

2. Kolumbia

Habár az elmúlt években Kolumbia a drogok, az emberrablások és a korrupció miatt került a hírekbe, Pablo Escobar 1993-as halála óta ennek a korszaknak vége. Manapság Kolumbia gyönyörű tengerpartokkal, kiváló búvárkodási lehetőségekkel, csodás történelmi értékekkel, nyüzsgő salsaklubokkal, ízletes kávéval, egzotikus gyümölcsökkel és a világ egyik legnagyobb karneváljával csalogatja a turistákat.

3. Finnország

A finnországi Lappföld az egyik legjobb helyszín az északi fény megfigyelésére, hiszen az év során 200 napon át, tehát télen szinte mindig látható ez a csodás jelenség. Finnország kiváló célpont a természetjárásra és ott még a Télapóval is találkozhatunk!

4. Dominika

Dominikában a helyiek azzal viccelődnek, hogy ha Kolumbusz Kristóf feltámadna a sírjából és újra a Karib térségbe utazna, akkor egyedül Dominikát ismerné föl. A szigeten 2018-ban nyílik meg az első reszort, így aki egy izgalmas, tömegturizmus-mentes szigetet fedezne fel a Karib-tengeren, annak még 2017-ben érdemes Dominikára utaznia.

5. Nepál

Nepál a túrázók paradicsoma, hiszen a világ leggyönyörűbb hegyeivel és a legjobb túrázási lehetőségeivel rendelkezik. Az országnak most különösen szüksége van a turizmusból származó jövedelemre, mivel a 2015-ös földrengés következtében templomok, épületek és különböző túraútvonalak is megsérültek. A látogatásunkkal támogathatjuk ennek a csodálatos ország az újjáépülését.

6. Bermuda

Az USA Észak-Karolina államától keleti irányban 1000 km-re található Bermuda a világ legszebb strandjaival és olyan különleges természeti jelenségekkel rendelkezik, mint például a rózsaszín színű homokos tengerpart.

7. Mongólia

A kalandkedvelő utazóknak Mongóliát mindenképpen érdemes feljegyezni a bakancslistára. Lovagolhatunk a sivatagban, kipróbálhatjuk, hogy milyen egy jurtában élni vagy éppen elakadni egy régi orosz furgonnal valamelyik kátyúban. Abban biztosak lehetünk, hogy az utazás emlékezetes marad.

8. Omán

Az egyik legbarátságosabb arab ország hihetetlenül változatos látképpel rendelkezik; fehér házak, csupasz hegyek, nyüzsgő halpiac, kristálytiszta vizű tengerpartok, sivatag és oázisok. Aki Ománba látogatna, annak Budapestről először Dubajba érdemes repülnie, ahonnan busszal könnyedén el lehet jutni Ománba.

9. Mianmar

A nyugati turisták számára csak pár éve nyíltak meg Mianmar határai, így aki egy tömegturizmus-mentes délkelet-ázsiai országot látogatna meg, annak a korábbi Burmánál nincs tökéletesebb opció.

10. Etiópia

A káprázatos természeti szépségekkel, különleges állatfajokkal és érdekes kulturális nevezetességekkel rendelkező afrikai ország a kávé szülőhazája, úgyhogy a fekete ital szerelmeseinek mindenképpen érdemes elgondolkozniuk egy etiópiai utazáson.

A lista forrása: Itt

címkék: