ÉLETMÓDI

Lepd meg magad jövőre: Ha így utazol, biztosan megismerheted önmagad!

Sokan bele se gondolnak, vagy egyszerûen félnek attól, hogy egyedül utazzanak és fedezzenek fel új helyeket. Pedig komoly személyiségfejlődésen eshetsz át, ha kisebb nagyobb kalandokat szólóban vállalsz be.

Az egyedüli utazás első hallásra elég unalmasnak tűnhet, pedig nem is olyan rossz, mint ahogy hangzik. Biztos veled is előfordult már, hogy olyan szívesen elmentél volna nyaralni, de a barátaidat nem érdekelte az az ország, amit kinéztél, vagy éppen nem tudtak ugyanakkorra szabadságot kérni, így végül te sem mentél sehova.

Sokan ilyen esetben úgy döntenek, hogy mégsem maradnak ki az élményekből és egyedül veszik nyakukba a világot.

Egyedül utazni egyáltalán nem ciki, rengetegen járják szólóban a világot.

Persze mint mindennek, az egyedüli utazásnak is vannak előnyei és hátrányai. Most bemutatjuk, hogy miért éri meg egyedül elindulni és milyen nehézségekkel fogunk szembesülni, amivel egy csoportos utazás alatt viszont nem találkoznánk.

Ezért vágj bele egyedül!

1. Rugalmasan tudod kezelni a célpontot, az utazási tervet és az utazás dátumát, hiszen a döntés csakis a tiéd.

2. Egyedül indulsz el, de ennek ellenére az utazás alatt garantáltan nem leszel magányos. Az ember társas lény, ezért egyedül utazva sokkal inkább nyitottak vagyunk mások felé és így sokkal több új barátságot tudunk kötni, mintha egy jelenlegi ismerősünkkel, barátunkkal vagy rokonunkkal utaznánk.

3. Az út során felmerülő nehézségeket saját magadnak kell megoldanod, ezzel fejlődik a problémamegoldó képességed és ez az önbizalmadnak is jót tesz.

4. Ha eltévedtél vagy információra lenne szükséged, akkor rá leszel kényszerülve az idegen nyelv használatára, ami a legjobb módszer a gyakorlásra, hiszen a nyelvtudásod akkor fejlődik, ha beszélsz.

5. Az egyedüli utazás a legjobb önismereti lecke.  

Ezekkel a nehézségekkel kell számolni!

1. Mindent saját magadnak kell megtervezni, ami néha elég stresszes és időigényes tud lenni. Olyan kérdéseket kell megfejtened, hogy hol meddig érdemes maradni, hova milyen módon lehet eljutni, hol szálljak meg, hol és mit egyek.

2. Habár rengeteg új barátot és ismerőst szerezhetünk egy egyedüli utazás alatt, de biztos lesznek olyan pillanatok is, amikor éppen tényleg egy kicsit magányosnak érezhetjük magunkat és nem tudjuk megosztani a gondolatainkat és élményeinket mással.

3. Vannak olyan országok és utazási célpontok, ahova egyedül veszélyesebb utazni.

4. Egyedül utazva mindig ugyanarra a kérdésre számíthatunk, honnan jöttél, miért vagy itt, meddig maradsz, mivel foglalkozol otthon. Egy idő után elég unalmas ezekre a kérdésekre újból és újból válaszolni.

5. Az (egyedül) utazás addiktív, ha egyszer elkezded, soha nem tudod majd abbahagyni.