ÉLETMÓDI

Kiderült, mikor lehet legolcsóbban Londonba utazni!

Londonba naponta több fapados járat is közlekedik Budapestről, persze nem mindegy, hogy mennyi pénzt adsz a repülőjegyért! Ha előre megszervezel mindent, hihetetlenül olcsó lesz az utad!
  • Szerző: Ripost

Akkor is érdemes kihasználnod az olcsó jegyet, ha nem először utazol Londonba.

Íme, a tökéletes hétvégi kiruccanás receptje: séta a Temze partján, vásárlás az Oxford streeten, sörözés egy jó kis pubban... de gyorsan tegyük hozzá, hogy a város környéke is számtalan csodát rejteget. Ha inkább magad mögött hagynád a zsúfolt város forgatagát, érdemes felkeresni néhány közeli, igazán izgalmas helyszínt!

1. Oxford

Oxford leginkább az egyeteméről híres, hiszen itt alakult az angolszász világ legelső egyeteme, amely a bolognai után a világ második legrégebbi felsőoktatási intézménye. A Harry Potter rajongóknak a város kihagyhatatlan látványosságai a Christ Church College ebédlője és a Bodleian könyvtár. Londonból vonattal a Paddington állomástól vagy busszal a Marble Arch-tól lehet eljutni Oxfordba.

2. Windsori kastély

A Windsori a világ legnagyobb, jelenleg is használt kastélya, ahol II. Erzsébet királynő többször is megfordul az év során. Tudod, hogyan lehet megállapítani, hogy a királynő éppen a kastélyban tartózkodik-e? Nézd meg, milyen zászlót helyeztek ki az épületre, ha a brit zászló lobog a tetején, akkor a királynő valahol máshol van, de ha a királyi lobogót látod, akkor az azt jelenti, hogy éppen pont itt tartózkodik.

3. Hampton Court Palota

A Hampton Court Palotát Richmond upon Thamesben találjuk, amely a Waterloo állomástól fél óra vonatozással érhető el. Anglia egyik legszebb palotájaként is emlegetik, úgyhogy mindenképp megér egy fél napot. Nem csak a palota, de a kertje is érdekes, elveszhetünk a sövény labirintusában, de megtekinthetjük a világ legnagyobb szőlőtőkéjét is.  

4, Kew-i Királyi botanikus kert

A kew-i botanikus kertet nevezhetnénk a botanikus kertek uralkodójának is, hiszen ennél nagyobb kertet nem találunk a világban. 2003 óta az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. A kertben nem csak a világ minden pontjáról ide telepített növények csodásak, hanem maga a kialakítása is káprázatos.

5.  Cambridge

Az oxfordi után a cambridge-i a második legrégibb egyetem az angolszász nyelvterületen. A középkori város mesebeli hangulatot áraszt a gótikus egyetemi épületeivel, kápolnáival és a bájos zöldterületeivel. A legjobb időszak a kirándulásra a tavasz, hiszen ilyenkor virágba borul az egész város.

Legolcsóbban március 6-8 között a Ryanair járatával lehetséges Lodonba jutni.

A repülőjegyért mindössze 11.000 forintot kell fizetned, amely minden adót és illetéket tartalmaz.

A fedélzetre két darab kézipoggyászt ingyen felvihetsz.

A jegyfoglalásért KATTINTS IDE!

Szállásfoglalásért KATTINTS IDE!